Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Bαρβαρότης made in USA

Οι σκηνές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αποτρόπαιες και φρικιαστικές.

Άνθρωποι-τέρατα που φορούν αμερικανικές στολές και υπηρετούν στο Αφγανιστάν, σκοτώνουν χωρίς λόγο άμαχους Αφγανούς, τεμαχίζουν τα πτώματά τους και επιδίδονται σε μακάβριες διασκεδάσεις, που δεν έχουν πια τίποτε το ανθρώπινο.

Τεμαχισμένα πτώματα, κομμένα κεφάλια και ανθρώπινα μέλη, «αναμνηστικές» πόζες με χαμόγελα από ένστολους οι οποίοι φωτογραφίζονται χαρούμενοι δίπλα σε νεκρούς Αφγανούς που οι ίδιοι σκότωσαν.

Τις φωτογραφίες αποκάλυψε το περιοδικό Rolling Stone.

Την περασμένη εβδομάδα ένας στρατιώτης, πουτάνας μάνας γιός, ονόματι Μόρλοκ, που τράβαγε video όταν σκότωναν αμάχους αφγανούς, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 ετών παραδεχόμενος την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο Μόρλοκ αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη, όμως πέτυχε να μειωθεί η ποινή του καταθέτοντας κατά τεσσάρων συναδέλφων του οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για δολοφονίες Αφγανών πολιτών στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν.

Ο στρατιώτης παραδέχθηκε ότι οι δολοφονίες ήταν προμελετημένες και ότι γίνονταν κατόπιν σχεδίου.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ιδίου, όλα είχαν σχεδιαστεί το 2009 από τους Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τις σκηνοθετούσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι είχαν δεχθεί επίθεση και να δικαιολογήσουν με αυτό τον τρόπο τις ενέργειές τους.

Στο Αφγανιστάν η ανθρώπινη ζωή δεν έχει μεγάλη αξία. Ή μάλλον έχει τόση όσο είναι το πάτημα ενός κουμπιού στο joystick κάποιων νέων ανθρώπων από τις φτωχογειτονιές του Μπρονξ ή του Χάρλεμ, που δείχνουν να έχουν χάσει ορισμένα χαρακτηριστικά του είδους «άνθρωπος».