Μαζική φυγή από τον βορρά προς τον ασφαλέστερο -από την ραδιενέργεια- νότο παρατηρείται τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα.
Κάτοικοι του Τόκιο που μπορούν να μετακινηθούν χρησιμοποιούν τα τραίνα που βρίσκονται σε λειτουργία (50% του συνολικού δυναμικού) για να μεταβούν προς την Οζάκα ή τα νοτιοδυτικά της χώρας.
Την εικόνα αυτή συμπληρώνουν οι ξένες διπλωματικές αποστολές αλλά και οι ξένοι πολίτες.
Τι αναμένεται να συμβεί (το χειρότερο σενάριο)
Γάλλοι ειδικοί εξηγούν στο Διαδίκτυο πώς το χειρότερο σενάριο, το οποίο πλέον είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί, αφορά στην ολική καταστροφή, διαδοχικά, των έξι μονάδων στη Φουκουσίμα. Στις τρείς μονάδες 1, 2 και 3 η καταστροφή θα αφορά στο λιώσιμο των πυρήνων σε διαδικασία σχάσης, ενώ στους υπόλοιπους θα αφορά στην διάχυση ραδιενεργών υλικών από το αποθηκευμένο και χρησιμοποιημένο καύσιμο. Θα είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο φαινόμενο. Στο Τσέρνομπιλ δεν έλιωσε ο πυρήνας σε κατάσταση σχάσης.
Οι Γάλλοι ειδικοί εξηγούν πώς το σύνολο των ραδιενεργών υλικών θα είναι μεν μεγαλύτερο από εκείνο που διαχύθηκε κατά την έκρηξη του Τσέρνομπιλ αλλά η τελική επιμόλυνση θα ανέλθει στο 10 με 50% εκείνης που μετρήθηκε συνολικά, μετά από την έκρηξη στην Ουκρανία, τον Απρίλιο του 1986. Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως το είδος των αντιδραστήρων, το είδος του καυσίμου και κυρίως η εξέλιξη του φαινομένου οδηγεί σε αυτά τα συμπεράσματα. Επίσης επισημαίνουν πώς η τελική απαγορευμένη ζώνη γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ενδεχομένως να χρειαστεί να επεκταθεί στα 100 χλμ. αν και εφόσον η καταστροφή είναι ολική.