Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Νέες έρευνες για την υπόθεση Εργκένεκον στην Τουρκία

Η αστυνομία ερεύνησε κατοικίες έντεκα προσώπων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Εργκένεκον.

Η τουρκική αστυνομία ερεύνησε σήμερα τις κατοικίες 11 προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει σχετικά με μια συνωμοσία που φέρεται ότι είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί σε βάρος των 11, στους οποίους περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ, καθώς και ένας πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών, οι κατοικίες των οποίων ερευνήθηκαν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο.

Τα πρόσωπα αυτά αναμένεται ότι θα τεθούν υπό κράτηση αφού η αστυνομία ολοκληρώσει τις έρευνες στις ιδιοκτησίες τους, για τις οποίες απαιτείται να είναι παρόντα.

Η αστυνομία πραγματοποίησε τις επιδρομές σήμερα την αυγή. Τρεις άλλοι δημοσιογράφοι έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους με κατηγορίες για διασυνδέσεις με τη σκιώδη υπερεθνικιστική οργάνωση που είναι γνωστή ως Εργκενεκόν και φέρεται ότι συνωμοτούσε για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η σύλληψη των δημοσιογράφων είχε προκαλέσει διπλωματική διένεξη τον περασμένο μήνα ανάμεσα σε Τούρκους αξιωματούχους και στο νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα εξαιτίας ανησυχιών για την ελευθερία του Τύπου.