Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

«Καθαρά» τα όπλα του μακελειού

«Καθαρά» είναι το καλάσνικοφ και το πιστόλι που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο των δραστών της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στην περιοχή του Ρέντη.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τη βαλλιστική εξέταση που ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, προκύπτει ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, υπήρχε και δεύτερο καλάσνικοφ, το οποίο πήραν μαζί τους οι δράστες και δεν θεωρούν απίθανο οι αστυνομικοί, το συγκεκριμένο όπλο να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα εγκλήματα. Οι δράστες δεν πυροβόλησαν με το όπλο αυτό στην συμπλοκή του Ρέντη.

Όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ήταν τέσσερις και όχι τρεις, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες και αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων της ένοπλης ληστείας που είχαν διαπράξει νωρίτερα σε περίπτερο στο Μενίδι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τη ληστεία διέπραξαν τρία άτομα με δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, ενώ ο τέταρτος συνεργός τους οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για τρεις Αλβανούς και έναν Έλληνα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι ένοπλοι, οι οποίοι σκότωσαν τους δύο αστυνομικούς, ανήκουν σε οργανωμένο κύκλωμα, που κλέβει αυτοκίνητα και πιθανόν ενέχεται και σε άλλες ένοπλες ληστείες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους επικεντρώνονται στην περιοχή της Βοιωτίας, που θεωρείται από τις αρχές, το άντρο τους.

«Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και ως εκ τούτου η έρευνα θα ολοκληρωθεί όταν εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες», δήλωσε από το Αττικό Νοσοκομείο, όπου μετέβη για να επισκεφθεί τον νεαρό αστυνομικό, που τραυματίσθηκε στη συμπλοκή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίσσονται στο σημείο όπου έπεσαν νεκροί οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ρέντη. Συνάδελφοί τους, αλλά και κόσμος αφήνουν λουλούδια, σε μια απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής στους δύο νέους ανθρώπους που έπεσαν τη στιγμή του καθήκοντος. Η κηδεία του Γιώργου Σκυλογιάννη έγινε στα Τρίκαλα, ενώ ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης θα ταφεί στις 15.00 στο Περιστέρι.