Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Δύσκολα ο Ολυμπιακός 2-0 τον Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε για μία ακόμη φορά τους οπαδούς του που βρέθηκαν στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», καθώς νίκησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-0 τον Ατρόμητο.

Παρότι προηγήθηκε με τον Ντάρμπισιρ στο 18ο λεπτό, η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρουσίασε το γνωστό πρόβλημα με τη φυσική κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο και κινδύνεψε με ισοφάριση, μέχρι να γράψει το τελικό 2-0 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κώστας Μήτρογλου.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη όχι μόνο δεν πήγαν στο Φάληρο για να κλειστούν στην άμυνα τους, αλλά φανέρωσαν από το ξεκίνημα τις επιθετικές τους βλέψεις. Στο 17 ο λεπτό ο Αντώνης Νικοπολίδης χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια για να εξουδετερώσει το σουτ του Περόνε. Ενα λεπτό αργότερα, ο για άλλη μια φορά κεφάτος Λούα Λούα έδωσε στον Ντάτολο, αυτός γύρισε στον Ντάρμπισιρ που με ωραίο πλασέ στην κίνησε άνοιξε το σκορ.

Ο Μιχαηλίδης είπε «όχι» στο σουτ του Λεντέσμα στο 20’, ενώ δίπλα από το δοκάρι του Νικοπολίδη πέρασε το σουτ του Περόνε στο 27’. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση νίκη στο 39’, χάνοντας διπλή ευκαιρία με Λούα Λούα και Ζαϊρί. Ο Ντάτολο εκτέλεσε το φάουλ, ο Κονγκολέζος αρχικά σούταρε στο δοκάρι κι αμέσως μετά ο Ζαϊρί από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο ημίχρονο. Έχοντας μείνει από δυνάμεις, οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, προκαλώντας τη δυσφορία του κόσμου. Ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά για να διεκδικήσει το καλύτερο και στο 63’ θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι, όταν ο Μέλμπεργκ ανέτρεψε καθαρά τον Φαβάλι, ωστόσο ο διαιτητής δεν είδε παράβαση.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε στη συνέχεια το παιχνίδι και είχε δοκάρι στο 86’ με τον Μήτρογλου. Ο νεαρός στράικερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις, κι ενώ ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου βρισκόταν στην επίθεση για να βοηθήσει την ομάδα του να ισοφαρίσει…

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Ζαϊρί (60’ Μήτρογλου), Λεντέσμα, Ντάρμπισιρ (90’ Γ. Παπαδόπουλος), Λούα Λούα (80’ Πάντος), Ντάτολο
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Ατέμπα (76’ Σκόνδρας), Μπαζίνσκι, Νάστος, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Φαβάλι (75’ Καλαντζής), Τάτος (82’ Αναστασάκος), Σαγκανόφσκι, Περόνε.

* Αρχικά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχε δηλωθεί ο Τοροσίδης, όμως στην προθέρμανση αισθάνθηκε ένα σφίξιμο και έτσι τη θέση του πήρε ο Γκαλίτσιος. Τραυματίες απόχώρησαν και ο Λούα Λούα στο 80’ και ο Ντάτολο στο 90’.