Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ομάδα ερευνητών για τη δολοφονία στο Ντουμπάι

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί ομάδα τοπικών και διεθνών ερευνητών για την αναζήτηση των 26 υπόπτων για τη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ.

«Θα ενεργοποιήσουμε ευρωπαϊκούς και αυστραλιανούς διπλωματικούς, και ίσως αμερικανικούς, διαύλους για να συγκροτήσουμε ομάδα εργασίας που θα αποτελείται από μέλη της αστυνομίας του Ντουμπάι και τις αστυνομίες τουλάχιστον ακόμη επτά χωρών για την αναζήτηση της συμμορίας που είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ», δήλωσε ο Ντάχι Χαλφάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Bayane.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ομάδα της αστυνομίας του Ντουμπάι έχει ήδη μεταβεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν σχέση με τις έρευνες.

Η αστυνομία του Ντουμπάι έχει καταρτίσει μια λίστα 26 υπόπτων, κατόχων 12 βρετανικών, 6 ιρλανδικών, 4 γαλλικών, 3 αυστραλιανών και ενός γερμανικού διαβατηρίων με τις φωτογραφίες τους.

Ο στρατηγός Χαλφάν διέψευσε επίσης τις πληροφορίες του τύπου, σύμφωνα με τις οποίες είχε δηλώσει ότι ορισμένοι ύποπτοι ήταν κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων.

Κατηγόρησε και πάλι τη Μοσάντ, λέγοντας στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ότι «η περούκα δεν χρησιμεύει σε τίποτε» και τονίζοντας ότι η αστυνομία κατόρθωσε να αναγνωρίσει τους υπόπτους, ακόμη και εάν ορισμένοι φορούσαν περούκες.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ιντερπόλ θα εκδώσει ένταλμα για τους 15 νέους υπόπτους τους οποίους ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία του Ντουμπάι.