Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Μην κάνετε τον κώνωπα λιοντάρι θα σας κατασπαράξει! Σκιές και εμπόδια στην πορεία μας προς τον Γολγοθά

«Γολγοθάς» αληθινός κατάντησε η ζωή μας ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, όπου οι σκιές και τα εμπόδια που μάταια επιχειρούν να αποκρύψουν το φως του Χριστού στις κοινωνίες αλλά και σε ολάκερο τον πλανήτη ολοένα και περισσότερο φαίνεται πως πληθαίνουν. Με τεχνητές οικονομικές κρίσεις των νέων «βασιλιάδων του χρήματος», παρόμοιες με τις τότε παρακμάζουσας ρωμαϊκής ειδωλολατρικής εποχής’ Με απαράδεκτες, ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες εκκλησιαστικές οξύνσεις που μολύνουν την εικόνα περισυλλογής και κατάνυξης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής’ Με ποικίλες διαφημιζόμενες ανηθικότητες και ύβρεις, παρόμοιες μ’ αυτών των Ιουδαίων σταυρωτών του Κυρίου, και με ληστρικές επιδρομές της διεθνούς σπείρας των δημίων-τοκογλύφων επιχειρείται να τρομοκρατηθεί, να απελπιστεί και να απογοητευθεί ο σύγχρονος άνθρωπος. Ο δαιμονικός σπόρος της απόγνωσης και του φόβου φυτεύεται συστηματικά σε κάθε ανθρώπινη ψυχή από επιτήδειους αδίστακτους «γεωργούς» του μιαρού Σατάν σε μία ύστατη προσπάθεια να γκρεμιστεί ότι απόμεινε όρθιο.
Αρπακτικά μασωνικά σκευάσματα, ρίχνονται ληστρικώς στην τράπεζα που στρώνουν καθημερινά ο ουρανός και οι ασώματοι άγγελοι για να αρπάξουν απελπισμένες ψυχές...
Βιώνουμε όλοι μαζί τώρα στην Ορθόδοξη Ελλάδα ως εθνική η κρατική οικογένεια αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά σ’ όλες τις πτυχές της την πορεία προς τον Γολγοθά. Η Ελλάδα, το διαμάντι του τριαδικού Θεού κατέστη παγκόσμιο κέντρο μίας σταυρικής πορείας. Έγινε ο «αποδιοπομπαίος τράγος» των μεγάλων τραπεζιτών, των εμπόρων ναρκωτικών και πυρηνικών. Αποτέλεσε παράδειγμα προς αποφυγήν και χλευάστηκε διεθνώς κατά πρωτοφανή τρόπο. Η κοιτίδα του πολιτισμού, η χώρα που γέννησε και φιλοξένησε παγκόσμιες μορφές και προσωπικότητες κύρους, όπως ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Μέγας Αλέξανδρος αλλά και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ταπεινώθηκε όσο ποτέ άλλοτε. Πληρώνει την μεγάλη αποστασία της από τον τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό και τιμωρείται για τις ανεπίτρεπτες πύλες που άνοιξε στις φάλαγγες των δαιμόνων, ώστε να λεηλατούν ανεξέλεγκτα σήμερα τους ανεκτίμητους θησαυρούς που κρύβει η μικρή αυτή χώρα.
Δεν είναι πρωτοφανής τούτη η κατάσταση καλοί μου Χριστιανοί, καλοί μου άνθρωποι. Έχει ξαναγίνει πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Μάλιστα στους ψαλμούς του βασιλιά και αγίου Προφήτη Δαυίδ περιγράφεται ακριβώς η σημερινή αποστασία μας από το Θεό. Περιγράφεται η απελπισία και η απόγνωση που προκαλεί η απουσία του Θεού από τη ζωή μας (βλ. Ψαλμ. 73ος). Το ίδιο κλίμα, η αυτή βίωση ενός παρόμοιου Γολγοθά επικρατούσε και στην πόλη Νινευή, πριν τη μετάβαση και το κήρυγμα μετανοίας του Προφήτη Ιωνά...
Η υπερηφάνεια, ως βασικός μοχλός της γενικής αποστασίας σε όλες τις περιπτώσεις του χθες και του σήμερα έφραζε με σκιές και κάτοπτρα απόγνωσης το αναστάσιμο φως. Το φως εκείνο της θεότητας, η φωσφορίζουσα γαλάζια θέα του οποίου προκαλεί την πηγαία και αυθόρμητη συμμετοχή ανθρώπων και αγγέλων στον αδιάλειπτο δοξολογικό ύμνο της αγίας αδιαιρέτου και ομοουσίου Τριάδας.

Αλλά ιδού η Μητέρα Παναγιά με τα δάκρυα ικεσίας Της, όπως τότε στα αγιασμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου το 1940 σκορπίζει και πάλι τα φράγματα της απόγνωσης ανοίγει και γεμίζει τα πηγάδια με το λυτρωτικό ύδωρ της ταπείνωσης που ήδη τρέχει στις ερημικές από τον εγωισμό ψυχές μας, για να τις ποτίσει, να τις απολυμάνει και να τις ενεργοποιήσει ώστε να γονιμοποιηθούν στις ανοιξιάτικες ακτίνες του Ήλιου της Δικαιοσύνης. Να ανθίσουν και πάλι την ελπίδα της Ανάστασης που ζωντανεύει τη ζωή. Να δώσουν το αληθινό νόημα σ’ αυτή και να προσφέρουν τους μοναδικούς γλυκούς καρπούς στην τράπεζα που στρώνεται από τον ουρανό για τους μετανοούντες.

Μην ελπίζετε στους άρχοντες μας προτρέπει ο θείος προφήτης Δαυίδ, στον Θεό να ελπίζετε γιατί εξ Αυτού προέρχονται τα πάντα και προπαντός η σωτηρία. Σήμερα λοιπόν που ο φόβος του Σατάν προκαλεί έναν πρωτοφανές αβάστακτο πόνο που μεταφράζεται ως ανησυχία για το μέλλον’ Σήμερα που η ελπίδα εξανεμίζεται στο βωμό της λεηλασίας που στήθηκε από τα υλικά της γενικής αποστασίας μας από το Θεό’ Σήμερα που η δαιμονική απομόνωση, η υπερηφάνεια και ο εγωκεντρισμός κλονίζουν την πατροπαράδοτη χριστιανική οικογένεια σκορπώντας απόγνωση και απογοήτευση’ σήμερα που οι σύγχρονοι δήμιοι με τη μορφή μεγαλοτραπεζιτών, εμπόρων ναρκωτικών και πυρηνικών σκορπούν ασύστολα τον θάνατο’ σήμερα που ο ιδιόμορφος Γολγοθάς των κραυγών και της θλίψης ορθώνεται ενώπιόν μας είναι η μοναδική ευκαιρία μας που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να λάβουμε το δώρο του ουρανού που προσφέρεται αδιάκριτα για κάθε Έλληνα Ορθόδοξο Χριστιανό.

Ναι καλέ μου άνθρωπε, η διαμορφωθείσα τραγική κατάσταση εμπεριέχει μέσα της τη δυναμική της πλήρους ανατροπής. Υποκρύπτει το θησαυρό της ελπίδας και οδηγεί στο φως της Αναστάσεως που όταν πλημμυρίζει τις χριστιανικές ψυχές φέρει πάντα την ευημερία και την ευτυχία. Καθαρίζει τις καρδιές από τους δαιμονικούς θανατηφόρους ιούς της απόγνωσης και της απελπισίας και τις συγχρονίζει στους χαρμόσυνους ήχους των Αγγέλων. Μετατρέπει τις ερημικές ψυχές σε εύφορες και καρποφόρες πεδιάδες τις οποίες καλλιεργεί ο εγκαταστημένος εκεί αναστάς Ιησούς Χριστός. Και τότε το φως της Αναστάσεως γεμίζει το είναι μας με ελπίδα και αισιοδοξία που σαρώνουν τις τεχνητές οικονομικές κρίσεις τις διακρατικές πλεκτάνες των επιτήδειων πονηρών βασιλιάδων του χρήματος και τα διλήμματα της απόγνωσης των δύστυχων αρχόντων και ηγετών.

Στην τράπεζα που στρώνει ο ουρανός και οι ασώματες δυνάμεις και την οποία τώρα λυμαίνονται τα μασωνικά αρπακτικά των ψυχών θα καθίσουν μόνο όσοι κατανοήσουν το στραβό δρόμο που βαδίζουν και τρέξουν να αγκαλιάσουν την ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Αυτή η παρεξηγημένη πανέμορφη «κόρη» του ουρανού που είναι η μόνη ασφαλής οδηγός κάθε ψυχής που θέλει να συντροφεύσει και να πορευτεί μαζί με τον Ιησού Χριστό τον Γολγοθά για να σταυρώσει στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου τα λάθη της αποστασίας του και την αμαρτία, να ξεπλύνει με το Αίμα του λυτρωτή Κυρίου μας κάθε ακαθαρσία που προκλήθηκε από την επανάστασή μας στο λειτουργικό και λυτρωτικό σύστημα του τριαδικού Θεού. Να ευθυγραμμίσει και συντονίσει τις ψυχές στις εντολές Του, ώστε να γεύονται σε καθημερινή βάση από τώρα τις καρποφόρες γεύσεις της αιωνιότητας του ανοιχθέντος διάπλατα για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς Παραδείσου.

Καλοί μου Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, γκρεμίστε τα τείχη της αποστασίας και ακολουθείστε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό καθώς πορεύεται τώρα προς τον Γολγοθά για να ανοίξει τις πύλες του Παραδείσου. Η στροφή προς την πραγματική ευημερία και την επάνοδο στις καλές ημέρες της ευτυχίας είναι στο χέρι σας. Αρκεί να το απλώσετε προς το σφιχταγκάλιασμα της ελπίδας, τη ΜΕΤΑΝΟΙΑ και να τρέξετε να ξεδιψάσετε στα πηγάδια της ταπείνωσης που γέμισαν από τα δάκρυα ικεσίας της γλυκειάς μας Παναγιάς και προστάτιδος του Έθνους μας.

Η λύση από την γενική κρίση ανήκει αποκλειστικά σε εμάς. Βιαστείτε και μην κωφεύετε. Κλείστε τα αυτιά σας στις σύγχρονες σειρήνες του εύκολου χρήματος, της χλιδάτης κοσμικής απελπισίας και απόγνωσης που προβάλλεται δαιμονικώς ως «ευτυχία» και των παχυλών στο νου άθεων αρχόντων. Τρέξτε ως η δορκάς στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία και ανακαλύψτε τους καλά κρυμμένους θησαυρούς της γνώσης.

Αφουγκραστείτε τη φωνή του Κυρίου μας και το μήνυμά Του προς όλους, όπως το μετέφερε ταπεινός ασκητής γέροντας του Παγγαίου Όρους.
«Αμήν λέγω υμίν. Εγώ το Α, εγώ και το Ω. Στέλνω μήνυμα στους ανθρώπους χαρούμενο. Αρκεί να μην το ποδοπατήσουν, όπως και άλλα πολλά που έστειλα. Μην κάνετε τον κώνωπα λιοντάρι θα σας κατασπαράξει. Γι’ αυτό ο Πατήρ μου και εγώ σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα. Να είστε ενωμένοι και οι υψηλόβαθμοι ταγοί ας προσέξουν την Άμπελο. Εσύ διαλέγεις πως θα τη μεταχειριστείς. Η λύση υπάρχει. Και οι άνθρωποι που με πονηριά το ξεκίνησαν αυτό το «κραχ» ας το ξεχάσουν. Τα αμπάρια τους είναι γεμάτα. Το μικρό αυτό κρατίδιο που λέγεται Ελλάς, το έχω σαν διαμάντι. Δεν θα αφήσουμε άλλες λεηλασίες. Οι μεγάλες δυνάμεις και οι μεγάλοι άρχοντες του χρήματος σταματήστε το. Υπάρχει η ρομφαία που θα σας κατασπαράξει προπαντός την Εκκλησία. Αμήν»
Ο έχων ώτα ακουέτω!

Σ.Ο.

Συντάκτης: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΥΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010