Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Καταδικάζουν το κάλεσμα του Καντάφι για τζιχάντ κατά της Ελβετίας

Ιερό πόλεμο (τζιχάντ) εναντίον της Ελβετίας ζήτησε ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, μετά την πρόσφατη απαγόρευση της κατασκευής μιναρέδων στη χώρα.

Σε ομιλία του στη Βεγγάζη με την ευκαιρία μουσουλμανικής γιορτής για τη γέννηση του Μωάμεθ, ο Καντάφι χαρακτήρισε την Ελβετία "άπιστη" και "αποστάτρια", από τη στιγμή που καταστρέφει τα σπίτια του Αλάχ.

Το "τζιχάντ" -όπως είπε- θα πρέπει να εκφραστεί με όλα τα μέσα, ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι τρομοκρατία.

Κάλεσε, μάλιστα, όλους τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο να μποϊκοτάρουν την Ελβετία και να πάψουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτήν τη χώρα.

"Μποϋκοτάρετε την Ελβετία: μποϋκοτάρετε τα εμπορεύματά της, τα αεροπλάνα της, τα πλοία της, τις πρεσβείες της, μποϋκοτάρετε αυτή την άπιστη ράτσα που επιτίθεται στους οίκους του Ισλάμ", κάλεσε τα πλήθη, προσθέτοντας πως "κάθε μουσουλμάνος ανά τον κόσμο που διατηρεί σχέσεις με την Ελβετία είναι ένας αποστάτης που στρέφεται εναντίον του Ισλάμ, εναντίον του Μωάμεθ, εναντίον του Θεού, εναντίον του Κορανίου".

"Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα μεταξύ της Λιβύης και της Ελβετίας, και δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ ή με τους μουσουλμάνους", δήλωσε ο Omar el-Sanie, ο διευθυντής του τζαμιού της Γενεύης, ο οποίος γέλασε όταν άκουσε την δήλωση του Καντάφι.

"Ξέρετε ποια είναι σημασία της λέξης τζιχάντ; Σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάσεις τη ζωή σου για αυτό που κάνεις. Ο Θεός ξέρει γιατί το είπε αυτό," είπε ο el-Sanie.

"Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται με τους τρελούς," είπε στο Associated Press, ο Ελβετός εθνικιστής πολιτικός Oskar Freysinger, (φωτο), ο οποίος ήταν πίσω από την καμπάνια για τους μιναρέδες.

"Μου φαίνεται ότι δεν θα το πάρουν πολύ στα σοβαρά. Αλλά, όπως και να έχει, είναι ο επικεφαλής ενός κράτους και κάνει διακήρυξη πολέμου κατά της Ελβετίας."

Το κάλεσμα για τζιχάντ του Λίβυου ηγέτη καυτηρίασαν τα Ηνωμένα Έθνη.

«Τέτοιου είδους διακηρύξεις εκ μέρους αρχηγού κράτους είναι απαράδεκτες στις διεθνείς σχέσεις» δήλωσε την Παρασκευή ο Σεργκέι Ορντζονικίτζε, γενικός διευθυντής της αποστολής του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το κάλεσμα Καντάφι σε τζιχάντ, ο επικεφαλής της αποστολής επισήμανε ότι από πλευράς ασφαλείας τα Ηνωμένα Έθνη στην Ελβετία είναι έτοιμα για οποιοδήποτε επεισόδιο.

Οι σχέσεις Λιβύης - Ελβετίας έχουν καταρρεύσει από το 2008 όταν συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Γενεύης ο γιος του Καντάφι, Ανιμπάλ, κατηγορούμενος για βίαιη συμπεριφορά κατά υπαλλήλων.

Ο υιός Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος σύντομα και οι κατηγορίες σε βάρος του αποσύρθηκαν, ωστόσο η Λιβύη διέκοψε τους εμπορικούς δεσμούς με την Ελβετία και απέσυρε δισ. δολάρια σε καταθέσεις από ελβετικές τράπεζες.

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν αυτό της σύλληψης δύο Ελβετών επιχειρηματιών στην Τρίπολη. Ο ένας έχει αφεθεί ελεύθερος, όμως ο δεύτερος αναγκάστηκε αυτή την εβδομάδα να εγκαταλείψει την ελβετική πρεσβεία όπου είχε βρει άσυλο και μεταφέρθηκε σε φυλακή για να εκτίσει ποινή τεσσάρων μηνών. Με την κίνησή αυτή κατά τα φαινόμενα αποφεύχθηκε μεγάλη αντιπαράθεση.

Η Λιβύη επιμένει ότι η σύλληψη του υιού Καντάφι στη Γενεύη και η σύλληψη των Ελβετών επιχειρηματιών στην Τρίπολη δεν συνδέονται.

Η ΕΕ χαρακτήρισε ‘ασυνήθιστη’ και ‘άκαιρη’ την προτροπή του Καντάφι για τζιχάντ κατά της Ελβετίας, ενώ η Γαλλία την κρίνει ‘απαράδεκτη’.

Στο μεταξύ οι Ελβετοί προσπαθούν να ‘το πάρουν στη πλάκα’...

Στο Καρναβάλι που έγινε στις 22 Φεβρουαρίου στην Βασιλεία, παρουσιάστηκε και ένα φωτισμένο και διακοσμημένο φανάρι με ζωγραφισμένο τον Λίβυο ηγέτη...

Να θυμίσω ότι ο Μουαμάρ Καντάφι έχει κάνει την εξής δήλωση στο παρελθόν: «Υπάρχουν σημάδια ότι ο Αλλάχ θα χαρίσει τη νίκη στο Ισλάμ ΜΕΣΑ στην Ευρώπη. Χωρίς το σπαθί, χωρίς όπλα, χωρίς κατακτητικούς πολέμους. Δεν χρειάζονται κομάντος αυτοκτονίας. Τα πάνω από 50 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη θα την μετατρέψουν σε μία μουσουλμανική Ήπειρο…».

http://redskywarning.blogspot.com/