Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

«Μεταρρυθμίσεις στην υγεία με ή χωρίς Ρεπουμπλικανούς»

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Κιλ δήλωσε ότι είναι αδύνατον να συμφωνήσει με το αίτημα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να επιτευχθεί μια διμερής συμφωνία για το σύστημα της υγειονομικής περίθαλψης εντός του επόμενου μήνα.

«Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί καμία συμφωνία στο χρονικό πλαίσιο που ο ίδιος (ο πρόεδρος Ομπάμα) έθεσε» ανέφερε ο γερουσιαστής Κιλ έχοντας με το μέρος του τους συναδέλφους του Ρεπουμπλικανούς, όταν αναχώρησε από την διακομματική σύνοδο.

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας με ή χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών, στο πλαίσιο των μαραθώνιων συνομιλιών για την υγεία. «Δεν μπορεί να αγωνιζόμαστε ακόμα ένα χρόνο για το θέμα αυτό» τόνισε ο κ. Ομπάμα κλείνοντας την επτάωρη διακομματική σύνοδο.

«Υπήρξαν πολλές προσπάθειες στη διάρκεια αυτού του μήνα, εδώ και πολλές εβδομάδες, δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να είχαμε επιτύχει κάποια πράγματα;» αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Εάν δεν μπορέσουμε, τότε σκέφτομαι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε και να ληφθούν κάποιες αποφάσεις», ανέφερε αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να προχωρήσει το φλέγον αυτό θέμα και χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνόδου ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε σε μια δυνητική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να όλοι να ενδιαφερθούν για τα σημεία της σύγκλησης και όχι για τις διαφορές τους.