Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η Βασίλισσα Σοφία στην έκθεση του Μιρό στην Κύπρο

Η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία θα επισκεφθεί τη Λευκωσία στις 10 Μαρτίου για να παραστεί στα εγκαίνια της σημαντικής έκθεσης «Ο Mirό της Μαγιόρκα» του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη Χουάν Μιρό (Joan Mirό), στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας.

Η Βασίλισσα Σοφία αποδέχθηκε πρόσκληση του Δήμου Λευκωσίας και του Ιδρύματος Πιερίδη.

Η έκθεση «Ο Mirό της Μαγιόρκα» συνδιοργανώνεται από το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, το Ίδρυμα Πιερίδη, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ίδρυμα Πιλάρ και Χουάν Μιρό της Μαγιόρκας, και το Τελλόγλειο Ίδρυμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ισπανίας, τον Κρατικό Οργανισμό Προώθησης Ισπανικών Πολιτιστικών Δράσεων στο Εξωτερικό και τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου 2010.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, που μια έκθεση τέτοιας εμβέλειας και μεγέθους για ένα τόσο σημαντικό καλλιτέχνη οργανώνεται στην Κύπρο.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ισπανική Κυβέρνηση την αφιερώνει στην επέτειο των πενηντάχρονων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην έκθεση ο «Mirό της Μαγιόρκα», παρουσιάζονται περισσότερα από 200 έργα και τεκμήρια του Χουάν Μιρό, τα οποία καλύπτουν όλη τη θεματολογία του και αφορούν: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, σχέδια και σκίτσα για γλυπτά, για δημόσια τέχνη, για μπαλέτο και μουσική.