Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Κόβεται σήμερα το επίδομα αδείας;

Το απόγευμα στη συνάντηση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου κρίνεται η τύχη του 14ου μισθού.

Στο τραπέζι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδη το κύριο... μενού είναι μάλλον ο μισός 14ος μισθός, δηλαδή το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας.

Οι πιέσεις προς την Ελληνική Κυβέρνηση από τα “οικονομικά γεράκια” της Ε.Ε. Και του ΔΝΤ είναι τεράστιες. Οι ελεγκτές ήρθαν και ζήτησαν επιπλέον περικοπές σχεδόν 5 δισ.

Έτσι ο 14ος μισθός που μέχρι τώρα θεωρούνταν “η κόκκινη γραμμή” των περικοπών μπήκε και πάλι στο τραπέζι.

Μόλις ένα μήνα πριν το Πάσχα θεωρείται απίθανο να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε περικοπή του δώρου καθώς εκτός από το ψυχολογικό σοκ, θα είναι μεγάλες οι ζημιές και στην αγορά που ήδη υποφέρει.

Όλα δείχνουν πως στο “στόχαστρο” μπαίνει το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η περικοπή ολόκληρου του 14ου μισθού (δώρο Πάσχα- επίδομα καλοκαιρινής άδειας) θεωρείται απίθανη, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Η Κυβέρνηση ωστόσο φαίνεται αποφασισμένη να αποδείξει στους εταίρους ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της, πριν την άφιξη του του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν τη Δευτέρα.

Όλα αυτά καθώς θεωρούνται κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την ευρωπαϊκή στήριξη προς τη χώρα μας, στήριξη που μετά τα μέτρα θα μπορεί να ζητήσει ως “αντάλλαγμα” η Κυβέρνηση.