Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Φονικές πλημμύρες στην Αϊτή

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις στα νοτιοδυτικά της Αϊτής, σύμφωνα με δηλώσεις δύο μελών του κοινοβουλίου στο γαλλικό πρακτορείο.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ανατράπηκε το αυτοκίνητό τους κοντά στην πόλη Κάγιες (160 χιλιόμετρα νότια του Πορτ-ο-Πρενς), ενώ δύο ακόμα παρασύρθηκαν από ένα ποτάμι στο Πον λ' Ιλέ, όπως δήλωσε ο βουλευτής Φράνκι Έξιους. Άλλοι δύο άνθρωποι αναφέρθηκε ότι παρασύρθηκαν από υπερχειλισμένο ποτάμι, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες αν πρόκειται για τους ίδιους.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή σε όλη την περιοχή, τα περισσότερα σπίτια έχουν πλημμυρίσει και οι άνθρωποι αναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν ή να καταφύγουν στις στέγες», δήλωσε ο Έξιους.

Ο Έξιους δήλωσε ότι το νοσοκομείο της πόλης Κάγιες, της τρίτης μεγαλύτερης σε πληθυσμό πόλης της Αϊτής, έχει πλημμυρίσει και οι ασθενείς αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.

Ο βουλευτής της περιοχής Γκι Ζεράρ Ζορζ επεσήμανε από τη μεριά του ότι υπάρχουν τρεις νεκροί στην επαρχία Τορμπέκ, κοντά στην πόλη Κάγιες. Πολλές συνοικίες της πόλης Κάγιες έχουν καλυφθεί από τα νερά, όπως δήλωσε η πολιτική προστασία της Αϊτής.

Αυτές οι πλημμύρες έρχονται μετά τον καταστροφικό σεισμό, που έπληξε τη χώρα στις 12 Ιανουαρίου, προκαλώντας το θάνατο 225.500 ανθρώπων και αφήνοντας περισσότερο από 1 εκατομμύριο άστεγους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς και τα περίχωρά της.