Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται Ιταλός μεγιστάνας

Αντιμέτωπος με την ιταλική δικαιοσύνη θα βρεθεί ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Σίλβιο Σκάλια, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από την αστυνομία. Ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος κατηγορείται για συμμετοχή σε ευρύτατο κύκλωμα ξεπλύματος χρήματος.

Ο Σκάλια, ιδρυτής της Fastweb, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, συνελήφθη από την αστυνομία αμέσως μόλις το ιδιωτικό του τζετ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που επέστρεφε από τα νησιά Αντίλες της Καραϊβικής.

Το παιδί-θαύμα των ιταλικών τηλεπικοινωνιών, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους άνδρες της Ιταλίας, είναι μεταξύ των 56 ατόμων που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε ένα κύκλωμα, το οποίο σύμφωνα με τον εισαγγελέα ξέπλυνε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω μίας πλασματικής διεθνούς τηλεφωνικής υπηρεσίας αγοραπωλήσεων, μεταξύ των ετών 2003-2006.

Ο Σκάλια, που βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι όταν εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αρνήθηκε τις κατηγορίες και αναμένεται να προσαχθεί στον ανακριτή το Σάββατο.