Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Επίθεση Μπερλουσκόνι κατά των «ταλιμπάν» Ιταλών δικαστών

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι με προσεκτικούς όρους - αργά την Πέμπτη στο Τορίνο- επιτέθηκε πάλι κατά των «ταλιμπάν (Ιταλών) δικαστών», που «ασκούν κυριαρχικά δικαιώματα, όμως ερήμην του λαού» της Ιταλίας.

«Η δικαστική μας μεταρρύθμιση, πιστεύω δεν θα αρέσει πολύ στους ταλιμπάν μέσα στο δικαστικό μας Σώμα», τόνισε ο κ. Μπερλουσκόνι. Καταγγέλλω, όμως, «ότι σήμερα στην Ιταλία, αντί ο λαός να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, αυτά ασκούνται από εισαγγελείς», πρόσθεσε αμέσως.

-Η πρωθυπουργική δήλωση προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του πρώην δικαστή Αντόνιο ντι Πιέτρο, σήμερα ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος «η Ιταλία των αξιών». «Ποιόν άραγε θέλουν να ξελογιάσουν; εάν ήταν αθώος ο Μπερλουσκόνι, θα δεχόταν να δικαστεί, αντί να φυγοδικεί και να επιτίθεται, προσβάλλοντας δικαστές, ως δικτάτορας μιάς οπερέτας...», δήλωσε ο ντι Πιέτρο.

Όμως ο κ. Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε επίσης «απλή, ανόητη, επινόηση» τις κατηγορίες κατά του πρώην συνηγόρου του, του Βρετανού Ντέηβιντ Μιλς, που παραγράφηκαν και βέβαια διακόπηκε η δίκη του-με την κατηγορία ότι λαμβάνοντας 600.000 ευρώ, ψευδομαρτυρούσε υπέρ του πρωθυπουργού.

«Θέλω πλήρη αθώωση, όχι ανόητες επινοήσεις» που οδηγούν στην οριστική παύση της δίωξης, δήλωσε με θεατρικό ύφος ο κ. Μπερλουσκόνι, που άλλη μία φορά, αύριο Σάββατο στο Μιλάνο, θα κληθεί να δώσει στο δικαστή εξηγήσεις για την ίδια σκανδαλώδη υπόθεση.