Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

«Επαναστατικό Αγώνα» δείχνει η αστυνομία

Προβληματισμός επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ, με στόχο τα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην Λεωφόρο Συγγρού.

Η έκρηξη, που ήταν μεγάλης ισχύος, σημειώθηκε στις 23:00 στην είσοδο των γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής, και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου.

Πριν την έκρηξη, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Στο σημείο έφθασαν αμέσως μετά το τηλεφώνημα αστυνομικοί και έβγαλαν από το κτίριο δύο εργαζόμενους στην ασφάλεια.

Η συνδεσμολογία του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού παραπέμπει στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», σύμφωνα με την αστυνομία. Μέχρι στιγμής, πάντως, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη.Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μηχανισμός είναι ίδιος με αυτόν που εξερράγη στην Eurobank στη Βουλιαγμένης.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και διεξάγουν έρευνες, ενώ οι αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή όσα κατέγραψαν οι κάμερες των γύρω κτιρίων.