Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Παρ' ολίγον τραγωδία η "Καλύτερη Δουλειά του Κόσμου"

Ποιος να το φανταζόταν, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έστελναν αιτήσεις διεκδικώντας την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, ότι αυτή θα μπορούσε να μετατραπεί σε εφιάλτη;

Ο Βρετανός, που κατάφερε να επικρατήσει μεταξύ των 800.000 συνυποψηφίων του για να γίνει επιστάτης στο νησί Χάμιλτον, στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας, με μηνιαίο εισόδημα 17.000 ευρώ, φαίνεται ότι στάθηκε τυχερός για δεύτερη φορά, καθώς κατάφερε να γλιτώσει από της... μέδουσας τα «δόντια»! Για την ακρίβεια, ο Μπεν Σάουθχολ που κέρδισε την "Καλύτερη Δουλειά του Κόσμου" στο εξωτικό νησί, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του όταν τον τσίμπησε θανατηφόρα μέδουσα την ώρα που έκανε τζετ σκι. Μόνο λίγες μέρες πριν λήξει η περίοδος της "καλύτερης δουλειάς", ο Σάουθχολ τσιμπήθηκε από ένα Ιρουκάντζι, μια πολύ μικρή αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη μέδουσα.

"Γλύτωσα από ένα καγκουρό, έναν καρχαρία, αράχνες και φίδια, αλλά τις τελευταίες μου ημέρες στο νησί Χάμιλτον έπεσα πάνω σε ένα πολύ μικρό πλάσμα που λέγεται Ιρουκάντζι", έγραψε ο Σάουθχολ στην ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Μετά το τσίμπημα της μέδουσας, ο Σάουθχολ είχε αρχικά εξάψεις και πονοκέφαλο, αλλά αργότερα εμφάνισε πόνους στο στήθος και υψηλή πίεση.

Ευτυχώς, χάρη στην άμεση επέμβαση των γιατρών του νησιού, ο νεαρός Βρετανός, σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού το είδος αυτό της μέδουσας μπορεί να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς, αν το τσίμπημα δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.