Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Νέα θύματα άμαχοι στο Αφγανιστάν

Οι ξένες δυνάμεις σκότωσαν δέκα αμάχους στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση και το αποτέλεσμά της δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την αφγανική προεδρία.

"Μια μονάδα διεθνών δυνάμεων που έχουν βάση το Κουνάρ αποβιβάστηκε από αεροπλάνο στην περιφέρεια Ναράνγκ αυτής της επαρχίας, έβγαλε με τη βία 10 ανθρώπους από τρία σπίτια, μεταξύ των οποίων οκτώ μαθητές (ηλικίας 13 ως 17 ετών) και οι υπόλοιποι της ίδιας οικογένειας, και τους σκότωσε", αναφέρει ο επικεφαλής των ερευνητών, τον οποίο επικαλούνται σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

Οι διεθνείς δυνάμεις με βάση το Κουνάρ ισχυρίστηκαν στους ερευνητές ότι "δεν γνωρίζουν για το επεισόδιο", προσθέτει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος Καρζάι κατηγόρησε τη Δευτέρα τις διεθνείς δυνάμεις ότι σκότωσαν δέκα αμάχους, μεταξύ των οποίων οκτώ μαθητές, στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάβατο στην ασταθή επαρχία Κουνάρ.