Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Διεθνής συναγερμός για την τρομοκρατία

Οι δοκιμές για την υποδοχή του 2010 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας έχουν με κάποιο τρόπο θετικά επισκιάσει την αγωνία του κόσμου που ταξιδεύει για την πρωτοχρονιά μετά το χριστουγεννιάτικο τρομοκρατικό επεισόδιο στο Άμστερνταμ.

Τα αντίσκοινα κατά μήκος του λιμανιού και οι ουρές για μια καλή θέση στο καλωσόρισμα του νέου έτους είναι δείγματα αντίστασης στην τρομοκρατία της τρομοκρατίας.

Βορειότερα στο Μπαλί της Ινδονησίας, οι πληροφορίες για νέο τρομοκρατικό κτύπημα, αναγκάζει την αμερικανική πρεσβεία στη Τζακάρτα να προβεί σε προειδοποιήσεις και να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία.

Στη Νέα Υόρκη τα μέτρα ασφαλείας ενισχυμένα, καθώς ολοκληρώνεται η προετοιμασία των πανηγυρισμών για την Πρωτοχρονιά. Οι σαρωτές σώματος στα διεθνή αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών μέλλουν να γίνουν οι μασκώτ της χρονιάς που σβήνει.

Οι ψηφιακοί σωματικοί ελεγκτές ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία στα αεροδρόμια της Ολλανδίας και της Νιγηρίας, ιδιαίτερα για όλες τις υπερατλαντικές πτήσεις.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί και στα γαλλικά αεροδρόμια. Ιδιαίτερη λήψη μέτρων ασφάλειας υπάρχει και στην Ιταλία, όπου άγχος προκαλεί η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει ένα ζεύγος τουριστών να βρίσκεται στο έλεος μελών της Αλ Κάιντα στη Μαυριτανία.