Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αντίο» στον Νίκο Κακαουνάκη

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 72 ετών, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Στο Καρφί», Νίκος Κακαουνάκης.

Νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες διασωληνωμένος στην εντατική του νοσοκομείου Ιασώ, καθώς είχε παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές και στη συνέχεια πολυοργανική ανεπάρκεια, μετά από εγχείρηση ρουτίνας στον Ευαγγελισμό για την αφαίρεση πολύποδα στο έντερο.

Ο Κρητικός Νίκος Κακαουνάκης εργάστηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ διακρίθηκε για το πάθος του και ξεχώρισε για τις έρευνές του που αφορούσαν τη σκοτεινή περίοδο της χούντας.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός. «Είχε άποψη και πάντα την έλεγε χωρίς φόβο», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Το βιογραφικό του Νίκου Κακαουνάκη

Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1938 στην Πολυρρήνεια Καστελίου Χανίων.

Ορφανός από πατέρα, σπούδασε στο εκκλησιαστικό λύκειο. Στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρόνιδη. Μερικά χρόνια αργότερα γνωρίστηκε με τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος του πρότεινε να εργαστεί στο «Βήμα» από όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία το 1965. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ενεργά αλλά και με την δημοσιογραφική του πένα.

Μετά την χούντα δημοσιογραφεί στα ΝΕΑ όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις. Στο διάστημα αυτό γράφει το βιβλίο «2.650 μερόνυχτα συνομωσίας». Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα «Το καλάμι».

Με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,4, η οποία αποτελεί την απαρχή της παρουσίας του στα ερτζιανά. Παράλληλα ασχολείται με την τηλεόραση ΣΚΑΙ TV αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού.

Εργάστηκε επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια και σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα «Στο Καρφί».