Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Πυρά σε εμπορικό κέντρο της Φινλανδίας

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί της Πέμπτης από τα πυρά ενός ενόπλου ντυμένου στα μαύρα σε εμπορικό κέντρο της πόλης Έσποο στα περίχωρα του Ελσίνκι, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ο δράστης, ηλικίας 43 χρόνων και γνωστός στην αστυνομία, εξακολουθεί να διαφεύγει και οι αρχές τον αναζητούν. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχουν τραυματίες και πόσοι είναι», πρόσθεσε ο Γίρκι Κάλιο, επιθεωρητής της αστυνομίας του Έσποο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο YLE, νεκροί είναι τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη πού βρίσκεται ο δράστης, αλλά ξέρουμε ποιός είναι», πρόσθεσε αρνούμενος πάντως να αποκαλύψει την ταυτότητά του πριν από τη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για τις 14.30 (ώρα Ελλάδας).

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η αστυνομία βρήκε το πτώμα της πρώην συζύγου του ενόπλου. Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε σε ιδιωτική κατοικία στο Έσποο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 10.20 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν οπλισμένος με πιστόλι των 9 mm.

To εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε και πολλά ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας έχουν σπεύσει επιτόπου. Στην έρευνα για τον δράστη συμμετέχει και ελικόπτερο.