Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Πυρά κατά του προσχεδίου για τη μεταναστευτική πολιτική

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έστρεψε τα πυρά του, κατά του προσχεδίου για την μεταναστευτική πολιτική που παρουσίασε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση δεν έχει μεταναστευτική πολιτική, απλώς απλοποιεί την διαδικασία για την απόκτηση της ιθαγένειας, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν είναι κάτι που λύνει το πρόβλημα.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε φόβους ότι το νομοσχέδιο αυτό θα μετατρέψει την Ελλάδα σε «κράχτη» για τους δουλεμπόρους.

Όπως και η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έστρεψε τα βέλη της κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και των εξαγγελιών της. «Απαιτούμε ίσα δικαιώματα και ανθρωπιά για όλους τους μετανάστες και τα παιδιά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις» υπογράμμισε η κα Παπαρήγα σε εκδήλωση του ΚΚΕ για τους μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει τη χορήγηση της ιθαγένειας σε παιδιά που έχουν φοιτήσει στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ή συνολικά έξι χρόνια στην ελληνική εκπαίδευση και στους ενήλικες μετανάστες ύστερα από πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.

Επίσης, οι μετανάστες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές, εφ’ όσον εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Αποκτούν επίσης το δικαίωμα να εκλέγονται ως δημοτικοί, διαμερισματικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Ωστόσο, δεν θα μπορούν να εκλέγονται στα αξιώματα του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.