Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτοχρονιά όπως... Πρωτομαγιά!

Με λιακάδα και θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από τους 22 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να κάνει ποδαρικό ο καινούριος χρόνος, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ανοιξιάτικο καιρό μέχρι το Σάββατο με νοτιάδες και τοπικές μόνο βροχές στα δυτικά.

Αν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για την πιο θερμή Πρωτοχρονιά των τελευταίων 90 ετών! Μάλιστα, στην Κρήτη ετοιμάζουν ρεβεγιόν… Αυστραλίας, καθώς οι κάτοικοι παραθαλάσσιων περιοχών ετοιμάζουν εξορμήσεις στις παραλίες!

Η δυσανάλογη με την εποχή καλοκαιρία εγείρει ερωτήματα ως προς το κατά πόσο οφείλεται στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που οδηγούν σε απορρύθμιση του καιρικού «ρολογιού». Κι αν η ηλιοφάνεια και η ζέστη την Πρωτοχρονιά δημιουργούν ευφορία, οι κάτοικοι και επαγγελματίες του Μεσολογγίου που είδαν τη λιμνοθάλασσα να φουσκώνει δεν δείχνουν να μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα.

Η στάθμη των νερών στη λιμνοθάλασσα ανέβηκε σε πρωτοφανή επίπεδα, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να πλημμυρίσουν. Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της «Καθημερινής», σε ορισμένα σημεία η στάθμη των υδάτων ξεπερνά ακόμη και το ύψος της προβλήτας.