Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Τσάβες: Τελείωσε η αυταπάτη για τον Ομπάμα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, στο μήνυμά του με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς αναφέρει ότι η αυταπάτη για τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα έχει πλέον τελειώσει και κατηγορεί τα πλούσια κράτη ότι έφεραν τον κόσμο στο χείλος της οικολογικής καταστροφής.

Ο Τσάβες αρχικώς προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις του με τον Μπάρακ Ομπάμα, με τον οποίον έκανε δημοσίως χειραψία και του χάρισε μάλιστα ένα βιβλίο. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα είναι ολοένα και περισσότερο επικριτικός για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι απέτυχε να περιορίσει τις "ιμπεριαλιστικές" πολιτικές στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και δείχνει ανοχή στον αρχηγό των πραξικοπηματιών στην Ονδούρα.

"Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας: Η αυταπάτη για τον Ομπάμα τελείωσε και αυτό αποδεικνύεται από την αναίσχυντη παρεμβατικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης", αναφέρει ο Ούγκο Τσάβες στο μήνυμά του. Αναφερόμενος εξάλλου στην διάσκεψη της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, ο Τσάβες κατηγορεί τα ισχυρά κράτη του πλανήτη ότι διακωμωδούν τις βασικές αρχές του ΟΗΕ για την ισότητα.

"Αυτοί που μας έφεραν στο χείλος μίας αδιανόητης "οικο-κτονίας", αυτοί που προκαλούν την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει να υποχρεωθούν να αποδεχτούν τις ευθύνες τους", αναφέρει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο μήνυμά του.