Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Δυνάμεις του ΝΑΤΟ σκότωσαν πολίτες

Δέκα αφγανοί πολίτες, ανάμεσά τους οκτώ μαθητές, σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι, καταδικάζοντας την επίθεση.

"Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σε μια σειρά από επιχειρήσεις των διεθνών δυνάμεων στην επαρχία Κουνάρ, σκοτώθηκαν το Σάββατο δέκα πολίτες, μεταξύ των οποίων οκτώ μαθητές", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο διοικητής της επαρχίας Κουνάρ, πρόκειται περί αεροπορικής επιδρομής που εξαπέλυσαν οι νατοϊκές δυνάμεις στην κακοτράχαλη αυτή περιοχή όπου επιχειρούν οι Ταλιμπάν.

"Είναι πολύ τραχιά περιοχή, δεν μπορούμε να πάμε εκεί εξαιτίας της παρουσίας των Ταλιμπάν. Γέροντες του χωριού μας είπαν ότι σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι στη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης, από αυτούς οκτώ ήσαν μαθητές", είπε ο Σάγιεντ Φαζλούλαχ Ουαχέντι.

Την Κυριακή εκπρόσωπος της νατοϊκής δύναμης Isaf δήλωσε ότι αυτή δεν πραγματοποίησε επιχειρήσεις στην εν λόγω περιοχή στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.