Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Η χειρότερη κρίση χρέους από το 1945 στην Ευρώπη, απαιτεί ισχυρότερες κυρώσεις στις χώρες που το δημιουργούν και καλύτερα εθνικά πλάισια εργασίας

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ δήλωσε:

1. Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα για να αποπληρώσουν τα χρέη τους τώρα που αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κρίση δανεισμού εδώ και 65 χρόνια, δήλωσαν σήμερα υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ κατά την άφιξή τους στις Βρυξέλλες όπου θα ζητήσουν μια αυστηρότερη οικονομική πολιτική στους κόλπους της ΕΕ.
2. "Βρισκόμαστε στη χειρότερη ευρωπαϊκή κρίση χρέους από το 1945 και πρέπει όλοι να εξασφαλίσουμε ότι θα επιπλήξουμε αυτές τις χώρες που έδειξαν χαλαρότητα όσο αφορά το σχεδιασμό του προϋπολογισμού τους και την εξέλιξη του χρέους τους".
3. "Πιστεύω ότι χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στη σημασία του χρέους, επειδή το επίπεδο του χρέους είναι σημαντικό στην κρίση εμπιστοσύνης" σήμερα, δήλωσε παράλληλα ο σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ.
4. Ο ίδιος προσέθεσε ότι για την ενίσχυση των κανονισμών της ΕΕ χρειάζεται η υιοθέτηση "ισχυρότερων κυρώσεων και καλύτερων εθνικών πλαισίων εργασίας".