Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μακελειό από τα εβραιοτσογλάνια στην Ανατολική Μεσόγειο με πολλούς νεκρούς

4:50 ο σιωνιστικός στρατός έκανε επίθεση με ελικόπτερα και φουσκωτά ενάντια στο Στόλο της Ελευθερίας. Με χρήση πραγματικών πυρών κατέλαβε πρώτα το τουρκικό επιβατηγό. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στη Σφενδόνη και στα δυο τουρκικά φορτηγά, τα οποία επίσης κατέλαβαν.

ΕΜΕΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ....ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

Φονικό ρεσάλτο μεσοπέλαγα από τις ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού κατά της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής που κατευθύνεται στα παλαιστινιακά εδάφη με στόχο να παράσχει βοήθεια στους εγκλωβισμένους της Λωρίδας της Γάζας.

Μουδιασμένη η παγκόσμια κοινότητα είναι θεατής μιας πρωτοφανούς πράξης πειρατείας από τον ισραηλινό στρατό, που σε διεθνή χωρικά ύδατα κατέλαβε πλοία με διεθνή σημαία σκοτώνοντας εν ψυχρώ 19 ακτιβιστές σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, ενώ σύμφωνα με το Ισραήλ οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10. Σχεδόν 60 έχουν τραυματισθεί και σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίας είναι και ένας Έλληνας.

Στις 4:50 τα ξημερώματα, ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε επίθεση, από θαλάσσης και αέρος (με κομάντος από ελικόπτερα), με πραγματικά πυρά εναντίον του στολίσκου και προχώρησε στην κατάληψη των έξι πλοίων, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά «Σφενδόνη» και «Ελεύθερη Μεσόγειος» με 34 επιβαίνοντες.

Από την πλευρά του το μασονικό ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10, μεταδίδει ότι «άνδρες των ομάδων καταδρομών του Ισραηλινού Ναυτικού άνοιξαν πυρ αφότου δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου».

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, ο τελικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, καθώς οι καταδρομείς που βρίσκονται επί των πλοίων εξακολουθούν «να διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και να συναντούν δήθεν σθεναρή αντίσταση από τους άοπλους φιλο-Παλαιστίνιους ακτιβιστές».

Σύμφωνα με μαρτυρία ανταποκριτή του αραβικού δικτύου αλ Τζαζίρα, ο οποίος βρίσκεται σε ένα από τα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα, εκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής.

Δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην περιοχή

«Εκατοντάδες ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στο στόλο της ειρήνης και οι επιβάτες του πλοίου στο οποίο βρίσκομαι συμπεριφέρονται με μεγάλο θάρρος», τόνισε ο Αμπάς Νάσερ στην τελευταία επικοινωνία που είχε με το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ. «Ο κυβερνήτης του πλοίου μας τραυματίστηκε σοβαρά και υπάρχουν άλλοι δύο τραυματίες ανάμεσα στους επιβάτες», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Τα έξι πλοία με επικεφαλής τουρκικό σκάφος με 600 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και Έλληνες, και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, απέπλευσε από τα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κύπρου με προορισμό τη Γάζα, χθες, Κυριακή, προσπαθώντας να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.

Τα πλοία έχουν περικυκλωθεί περίπου 70 χιλιόμετρα ανοικτά της Γάζας. Δεδομένων των εξελίξεων, η ισραηλινή αστυνομία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα για να αντιμετωπίσει πιθανές ταραχές ανάμεσα στους Άραβες Ισραηλινούς, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.

Τουρκία: Καλεί τον Ισραηλινό πρέσβη για διαμαρτυρία

Η Τουρκία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση με 16 νεκρούς εναντίον των διεθνών πλοίων. «Είναι απαράδεκτη (η επιχείρηση). Το Ισραήλ θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε τις απάνθρωπες πρακτικές του Ισραήλ. Το λυπηρό αυτό επεισόδιο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη για να του επιδώσει διαμαρτυρία έπειτα από την αιματηρή επίθεση Ισραηλινών καταδρομέων σε σκάφη της διεθνούς νηοπομπής, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

«Ο πρέσβης Γκάμπι Λέβι εκλήθη στο ΥΠΕΞ. Πρόκειται να του διαβιβάσουμε την εντονότατη αντίδρασή μας με τους πλέον σκληρούς τόνους», δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης, που δεν θέλησε να

«Οι πληροφορίες τουρκικής ΜΚΟ, που συνδέεται με την πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δύο νεκροί και 30 τραυματίες πάνω στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, φαίνεται να είναι ακριβείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το τουρκικό κανάλι ΤRT και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς μεταδίδουν ότι υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες, κατά την επέμβαση των Ισραηλινών «κομάντο» στα τουρκικά πλοία. Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός υπουργός Εμπορίου αρκέστηκε μόνο να εκφράσει τη λύπη του για τις απώλειες. «Οι εικόνες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για τις απώλειες», τόνισε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπενιαμίν Μπεν-Ελιέζερ.




Παράλληλα δεκάδες Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη διαμαρτυρόμενοι για την απρόκλητη επίθεση και τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

Οι διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες στο προξενείο, συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που φρουρούσαν το κτίριο.

«Δεν περιμέναμε να γίνει μια τέτοια επίθεση σε διεθνή ύδατα», δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ομέρ Φαρούκ Κορκμάζ, εκπρόσωπος της φιλο-ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH, που συμμετέχει στην προσπάθεια μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα. «Η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συγχωρήσει το Ισραήλ», δήλωσε ο Κορκμάζ.

Η ελληνική αντίδραση

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε γνωστό ότι ενεργοποίησε τη Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων. Πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο +30 210 368 1730. Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την Ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές Αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη.

Σε "εξέγερση" καλεί η Χαμάς

Εν τω μεταξύ, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κάλεσε σήμερα τους Άραβες και τους μουσουλμάνους σε «εξέγερση» μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο, σαν απάντηση στην επιδρομή των ισραηλινών κομάντος κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

«Καλούμε όλους τους Άραβες και τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν μπροστά στις σιωνιστικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σαμί Αμπού Ζούχρι.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγιε κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τη «βάρβαρη επίθεση εναντίον του διεθνούς στολίσκου και κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία».

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ, έκαναν χθες το βράδυ την πρώτη επαφή με το στόλο των σκαφών που ταξιδεύουν με κατεύθυνση τη Γάζα. Η επαφή έγινε στα 65 ναυτικά μίλια από τη Γάζα και σύμφωνα με τους επιβαίνοντες σε αυτά φέρεται να τους ζητήθηκε διενέργεια νηοψίας από το ναυτικό. Την ίδια ώρα έφευγαν τρία ακόμα πολεμικά σκάφη από το λιμάνι της Χάιφας για να ενωθούν με τα υπόλοιπα πλοία.

Δεν ήταν σαφές αν το Ισραήλ θα προχωρούσε στη νηοψία στα διεθνή χωρικά ύδατα. Άλλωστε για κάτι τέτοιο απαιτείται απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.

Πάντως Ισραηλινός αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού είχε αναφέρει ανεπίσημα ότι το ναυτικό επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τα πλοία και τους ενημέρωσε ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα και πως εφόσον επιθυμούν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι του Άσντοντ για να δέσουν και να εναποθέσουν το φορτίο τους.

(Η πορεία που ακολούθησε η αποστολή «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και κάτω δεξιά το σημείο όπου παρενέβησαν τα ισραηλινά πολεμικά πλοία)

Την εκδοχή αυτή επιβεβαίωσαν και οι διοργανωτές της αποστολής σύμφωνα με μήνυμά τους στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα σημειώνουν ότι τους ζητήθηκε η ταυτότητα των πλοίων και ο προορισμός τους.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί ο κ. Ευάγγελος Πισσιάς, που συμμετέχει στην αποστολή και είναι μέλος της οργάνωσης Ελεύθερη Γάζα (Free Gaza), υπήρξε επίθεση από ισραηλινά πολεμικά πλοία και ελικόπτερα. Σημείωσε, δε, ότι το ελληνικό πλοίο αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση εντολή «εάν πρέπει να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο με ελληνική σημαία στο Ισραήλ».

Παράλληλα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν ότι η ισραηλινή λογοκρισία επέβαλε απαγορεύσεις σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με νεκρούς και τραυματίες που μεταφέρονται στα ισραηλινά νοσοκομεία μετά το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Ισραηλινός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην ανακοινωθεί το όνομά του, δήλωσε σήμερα ότι οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που βρίσκονται επί του διεθνούς "στολίσκου της ελευθερίας" αγνόησαν τις εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού να επιστρέψουν πίσω ή να οδηγηθούν στο ισραηλινό λιμάνι Άσντοντ.

«Επικοινωνήσαμε μαζί τους μέσω του ραδίου αποσαφηνίζοντας ότι δεν μπορεί να περάσουν από περιοχή όπου απαγορεύεται ο πλους» ανέφερε ο ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος, και πρόσθεσε:

«Τους δηλώσαμε ότι είναι καλοδεχούμενοι στο Άσντοντ, όπου όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν θα σταλεί στη Γάζα από εμάς. Αλλά ο στολίσκος αγνόησε εντελώς τις προειδοποιήσεις μας. Ενημερώσαμε τον καπετάνιο του πρώτου πλοίου να γυρίσει πίσω».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να σταματήσει τα πλοία αγνοώντας το τίμημα. Χαρακτήρισε όλους τους επιβάτες υποστηρικτές της "τρομοκρατικής" Χαμάς.

Όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ανεμίζοντας σημαίες έχουν κατέβει στο λιμάνι της Γάζας για να υποδεχθούν τα πλοία.



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ FREE GAZA ---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---
Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.
Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν τουλάχιστον 2 νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας
να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ
να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

http://www.shiptogaza.gr


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ EHUD BARAK,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

Να τα εβραιόπουλα, που μεγάλωσαν και κυβερνούν τον κόσμο.

Να γιατι ο Γιωργος Παπανδρεου και το Υπ.Εξωτερικων της Ελλαδος δεν αντεδρασε στην επιθεση των Ισραηλινων δυναμεων στα πλοια του Free Gaza στα οποια υπαρχει και Ελληνικο πληρωμα.

Ο Υπουργος Αμυνας του Ισραηλ Ehud Barak,ειναι ενας απο τους 36 αντιπροεδρους της Σοσιαλιστικης Διεθνους,στην οποια προεδρος ειναι εδω και χρονια ο Γιωργος Παπανδρεου.

Η Ελληνικη αποστολη του Free Gaza στην οποια μεταξυ αλλων αναφερει: :

"Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά."

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.