Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Δυσαρεστημένος ο κόσμος από τους πολιτικούς

Η δυσφορία των πολιτών για το πολιτικό σύστημα αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τις χρησιμοποιούν όπως θέλουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΊΣΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑ;

ΟΣΟΙ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΠΩΣΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΙΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΛΟΥΦΑΞΑΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΩΣ ΓΡΑΦΙΚΟ.

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία των πολιτών που ζητούν την τιμωρία αυτών που έφταιξαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, οργισμένη είναι η κοινωνία με τα κόμματα και τους πολιτικούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, τους συνδικαλιστές, τις τράπεζες, τη δικαιοσύνη και τους επιχειρηματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ:

Σε δημοσκόπηση της Alco για τη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα κόμματα εξουσίας συγκεντρώνουν εντυπωσιακά χαμηλά ποσοστά, αν και το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας κατά 8 μονάδες.

Χαμηλά ποσοστά στα κόμματα εξουσίας δείχνει και η δημοσκόπηση της Marc για το «Έθνος της Κυριακής», με το ΠΑΣΟΚ όμως να προηγείται κατά 9,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα το 91% των ερωτηθέντων είναι οργισμένο με τα κόμματα και τους πολιτικούς, το 43% με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, το 31% με τους συνδικαλιστές και το 25% με τη δικαιοσύνη. Επίσης με ποσοστά πάνω από 86% οι πολίτες ζητούν αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και φυλάκιση όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

Στη δημοσκόπηση της MARC για το ΕΘΝΟΣ το 58,8% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, αλλά το 52,4% νιώθει έντονη ανασφάλεια. Ο ένας στους δύο χαρακτηρίζει μονόδρομο την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, αλλά το 87,8% χαρακτηρίζει άδικα τα μέτρα.

Για τα συνδικάτα ο κόσμος σε ποσοστό 64,4% πιστεύει ότι πρέπει να επιδιώξουν την κοινωνική ειρήνη, το 47,5% διαβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία, αν και το 75,4% θα το επιθυμούσε και το 61,6% πιστεύει πως ήταν λάθος η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μη στηρίξει τα οικονομικά μέτρα.

Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι με διαφορά ο πιο δημοφιλής πρωθυπουργός σε σύγκριση με τον Κώστα Καραμανλή. Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά πως η χώρα μας θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση.