Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Η μητέρα του νεκρού σε αεροπορικό δυστύχημα προέδρου της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι αγνοεί ακόμη τον θάνατό του

Έξι εβδομάδες μετά το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος της πολωνικής κυβέρνησης στη Ρωσία, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους (μεταξύ τους και ο πρόεδρος Λεχ Καζίνσκι), η μητέρα του, που βρίσκεται στο νοσοκομείο, εξακολουθεί να αγνοεί τον θάνατό του, αποκάλυψε σήμερα ο δίδυμος αδελφός του Γιάροσλαβ.

«Η μητέρα δεν γνωρίζει ακόμη πως ο Λεχ είναι νεκρός. Προ πολλού βρίσκεται σε άσχημη νοητική κατάσταση και με θεωρεί ως τον Λεχ, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ προηγουμένως», τονίζει ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι σε συνέντευξή του στην λαϊκή εφημερίδα Σουπερεξπρές.

Η κα Γιαντβίγα Καζίνσκα, 84 ετών, βρίσκεται υπό νοσηλεία επί δύο μήνες. «Τώρα βρίσκεται σε καλλίτερη νοητική κατάσταση και θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να της αποκαλύψω την αλήθεια. Είμαι ανείπωτα τρομοκρατημένος», τονίζει ο Γ. Καζίνσκι, πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος στις εκλογές της 20ης Ιουνίου για την προεδρία.

Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν πως ο συντηρητικός Καζίνσκι υπολείπεται, με ποσοστά 30-36%, του επκρατέστερου για τη νίκη φιλελεύθερου Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι,57 ετών, που πιστώνεται με ποσοστά από 46 έως 50%.