Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Κατηγορίες για παράνομη κατοχή ναρκωτικών

Ένας Πακιστανός που συνελήφθη τη Δευτέρα στην αμερικανική πρεσβεία στο Σαντιάγο, επειδή ανιχνεύθηκαν στο σώμα του υπολείμματα εκρηκτικών, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομη κατοχή εκρηκτικών, αλλά όχι στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ο Μαουχάνας Σαϊφ ουρ Ρενχάμπ, 28 χρόνων, προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης στο Σαντιάγο, μετά από προσφυγή που κατέθεσε μία χιλιανή οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, ζητώντας την αποφυλάκισή του.

«Κατηγορείται για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, αλλά όχι για παράβαση του αντιτρομοκρατικού νόμου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, δικαστική πηγή. Πλέον, η δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφασίσει εάν ο Πακιστανός θα προφυλακισθεί ή όχι.

Η ασφάλεια της πρεσβείας των ΗΠΑ ανίχνευσε στα χέρια και σε προσωπικά αντικείμενα του Πακιστανού εκρηκτική ύλη, όταν ο 28χρονος πήγε στην πρεσβεία για προσωπική του υπόθεση. Τα ίχνη εκρηκτικών επιβεβαιώθηκαν και από τις αναλύσεις της χιλιανής αστυνομίας. Ο νεαρός Πακιστανός όμως υποστήριξε ότι δεν γνώριζε κάτι για την εκρηκτική ύλη.

Η σύλληψη και η κράτηση του νεαρού με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο προκάλεσε κινητοποίηση της αριστεράς στη Χιλή, που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για οποιαδήποτε σχέση του με την τρομοκρατία.