Με τέτοιες ανακοινώσεις θέλουν να μας πείσουν ότι το ολοκαύτωμα ήταν εξη εκατομύρια, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν πάνω από 200.000 οι εβραίοι που χάθηκαν από τους ναζί.
Ο 88χρονος Ναζί δεσμοφύλακας, Σάμιουελ Κουνζ, κατηγορείται για τη συμμετοχή του σε 430.000 δολοφονίες στο στρατόπεδο θανάτου του Μπέλζεκ της Πολωνίας. Ήταν τρίτος στη λίστα των σημαντικότερων επικηρυγμένων Ναζί του εβραϊκού κέντρου, Σιμόν Βίζενταλ.
Ο 88χρονος δεσμοφύλακας κατηγορείται επίσης για τις δολοφονίες άλλων δέκα Εβραίων εκτός στρατοπέδου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.
Ο Κουνζ υπηρέτησε ως φύλακας στο στρατόπεδο από τον Ιανουάριο 1942 έως τον Ιανουάριο 1943, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας της πόλης Ντόρτμουντ, Κρίστοφερ Γκιόκε.
Σύμφωνα με τον Εφρέμ Ζούροφ, τον πιο "μαχητικό κυνηγό Ναζί" του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ, ο Κουνζ συμμετείχε στην "επιχείρηση Reinhard" με σκοπό τον αφανισμό των Εβραίων στην Πολωνία. Χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική την εξέλιξη αυτή και τόνισε πως "αντικατοπτρίζει την αλλαγή αντίληψης και νοοτροπίας στη γερμανική κοινωνία και τις αρχές".
Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα Μνημείου πρώην ναζιστικού στρατοπέδου
Εν τω μεταξύ, ο δικτυακός τόπος του Μνημείου του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου θανάτου του Μπούχενβαλντ, δέχτηκε πειρατική επίθεση από νεοναζί, όπως δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος που διαχειρίζεται το Μνημείο, Βόλκχαρντ Κνίγκε.
Οι χάκερ έκαναν εκτροπή της αρχικής σελίδας www.buchenwald.de, προς μια ιστοσελίδα αρνητών του Ολοκαυτώματος, διευκρίνισε η ίδια πηγή, και άφησαν μηνύματα όπως "το καφέ χρώμα είναι όμορφο, το χρώμα αυτό είναι το χρώμα των νεοναζί και θα επιστρέψουμε".
Είναι η πρώτη φορά που το Μνημείο γίνεται θύμα μιας επίθεσης αυτού του είδους σημείωσε ο Βόλκχαρντ Κνίγκε.
Ευρισκόμενο κοντά στην πόλη της Βαϊμάρης στην ανατολική Γερμανία, το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 1937. Περίπου 56.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο έως το κλείσιμο του το 1945.