Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η Διαμαντοπούλου και οι «χαλασμένοι» πνευματικώς συνεργάτες της

Στο βιβλίο του Μίλαν Κούντερα με τίτλο «το βιβλίο του γέλιου και της λήθης», σε ένα σημείο, επισημαίνεται:
Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος,
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα γρηγορότερα.

Με τούτο το πρόθεμα… διαβάστε παρακάτω!…

Το ανιστόρητο σχολικό βιβλίο …«Ιστορίας» της Γ΄ Γυμνασίου που γράφει ότι η Ελλάς, το 1996, …«διεκδικούσε τα Ιμια», ήτοι πως τα Ιμια δεν συμπεριελαμβάνοντο ποτέ στην εθνική μας κυριαρχία, δεν συνεγράφη τυχαίως…

Αυτοί που το συνέγραψαν – μεταξύ των οποίων δύο… υπέροχοι Ελληνες, η Ευαγγελία Λούβη και ο Δημ. Ξιφαράς – δεν ήσαν ανιστόρητοι. Εγνώριζαν πολύ καλά Ιστορία, αλλά ενήργησαν ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ!..

Και η Υπουργός Παιδείας (κ.τ.λ.) εγνώριζε – τουλάχιστον την γραμμή – που ακολουθούσαν οι συγγραφείς του περιβόητου «ιστορικού» συγγράματος, δια του οποίου τίθεται εν αμφισβητήσει (για μια ακόμη φορά και παρεμπιπτόντως ας μην λησμονούμε τα περί… συνωστισμού στην Σμύρνη) η εθνική κυριαρχία μας στα Ιμια.

Και εάν τώρα η Αννα Διαμαντοπούλου αναγκάζεται να διορθώνει το περί ου ο λόγος ανιστόρητο σχολικό βιβλίο, πράττει τούτο λόγω της τεραστίας πιέσεως που δέχθηκε και από τον Τύπο και από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκο Βελόπουλο.

Διότι και η κα Διαμαντοπούλου μας έχει δημιουργήσει ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ την εντύπωσι ότι εμπνέεται από πολιτικές και γενικώς κοσμοθεωρητικές σκέψεις και απόψεις που έχουν να κάνουν με το ξεχαρβάλωμα κάθε εθνικής θέσεως.

Στο ίδιο πλαίσιο, δηλαδή, κινείται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ο οποίος έδωσε το έναυσμα και στους συνεργάτες του για μια ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ εθνική υπόστασι. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κατήργησε τον όρο «Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων», το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ή και το Υπουργείο Αιγαίου.

Οι άνθρωποι είναι «βατσινωμένοι» δηλαδή με μια θολή νεοεποχίτικη αντίληψι, όπου η χώρα μας δεν πρέπει να έχει εθνική υπόστασι αλλά να είναι μια επαρχία της Ευρώπης και πολύ περισσότερο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και αν τώρα η κα Διαμαντοπούλου τυγχάνει αυστηροτάτης κριτικής από τον γράφοντα – ενώ στο παρελθόν την κρίναμε «διακριτικά» - τούτο συμβαίνει ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙ ότι ΚΑΙ ΑΥΤΗ ανήκει στην ομάδα των «παγκοσμιοποιητών» μας.

anna

Αφού δεν έπραξε το παραμικρό για να διορθώσει ή και να απομακρύνει από το Υπουργείο «της» τις γνωστές για το αρρωστημένο πολιτικο-ιδεολογικό τους υπόβαθρο κυρίες Δραγώνα, Ρεπούση και Φραγκιαδάκη, αφού ανέχεται και εμπιστεύεται «συγγραφείς» ιστορικών συγγραμμάτων όπως ο Δημήτρης Ξιφαράς και η Ευαγγελία Λούβη, ναι και η κα Διαμαντοπούλου βρίσκεται στον ίδιο παρονομαστή.

Ο Θεός, εν τέλει, ας μας βοηθήσει και να φωτίσει την κα Διαμαντοπούλου να αντιληφθεί πού οδεύει η ίδια και πού κατευθύνει τους νέους μας. Ας αφυπνιστεί. Κι αν δεν αντιλαμβάνεται σε τι σκοτεινούς ορίζοντες μάς σπρώχνει η ίδια και οι συνεργάτες της, ας ρίξει μια ματιά στο τρόπο που η γειτονική Τουρκία και το Ισραήλ αντιλαμβάνονται τις έννοιες «Εθνος» και «Ιστορία». Εκπληκτη θα διαπιστώσει ότι οι κυβερνήσεις αυτών των δύο χωρών (και άλλων πολλών) χρησιμοποιούν την ονομαζόμενη «παγκοσμιοποίησι» μόνον για τους άλλους. Μόνον εσείς και ο κ. Παπανδρέου κα Διαμαντοπούλου διαλύετε την εθνική αντίληψι των Ελλήνων. Και πολύ περισσότερο φροντίζετε για την διαστρέβλωσι της Ελληνικής ιστορίας και Πραγματικότητος.