Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Όλες ..μα όλες οι τράπεζες θα συγχωνευθούν σε ΜΙΑ και μόνο ΜΙΑ

Όσο υπάρχουμε ακόμη και μιλάμε είτε από το διαδίκτυο, είτε σε σπίτια, είτε σε αγνώστους, γνωστούς και φίλους και σε ταξιτζήδες είναι καλά. Αυτά τα ελεεϊνά τομάρια που σκύβουν μέχρι η γλώσσα τους να ακουμπήσει κάτω από τις πατούσες των παπουτσιών των σατανομασόνων και των συνεργατών τους μας πουλάνε κάθε μέρα διότι βαδίοζυν βάσει σατανικού σχεδίου.

Όλες οι τράπεζες σε ΟΛΗ τη γη θα συγχωνευθούν στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ για να ελέγχουν καλύτερα όλους τους ανθρώπους πάνω στη γή.

Διαβάστε το άρθρο να δείτε πώς πάνε σιγά σιγά με την μέθοδο του βατράχου...να συγχωνεύσουν όλες τις τράπεζες στην ΜΙΑ και 100% σατανοεβραιοελεγχόμενη World Bank.

Την τακτική αυτής της ενσωμάτωσης των επενδυτικών σχημάτων τους, δηλαδή των ΑΕΔΑΚ και ΑΕΠΕΥ προκρίνουν πλέον οι τράπεζες στα πλαίσια των οικονομιών κλίμακος μέσα στους ομίλους. Ήδη , σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις στο σύνολο των τραπεζών και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν αλλαγές στα οργανογράμματα. Οι οικονομίες κλίμακος από την απορρόφηση των επενδυτικών σχημάτων που έχουν την νομική μορφή των Ανωνύμων Εταιρειών σε in house τραπεζικά σχήματα θα μειώσει τα λειτουργικά κόστη κατά 50% περίπου και έτσι θα αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό απολύσεις εργαζομένων.

Σε λειτουργικό επίπεδο αυτό θα σημάνει πρακτικά ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων και διαχείρισης διαθεσίμων θα μπορούν να κάνουν χρηματιστηριακές συναλλαγές σε μετοχές και ομόλογα, να διαχειρίζονται κεφάλαια στα πλαίσια των αμοιβαίων κεφαλαίων και να διαχειρίζονται ταυτόχρονα και τις προσωπικές περιουσίες των πελατών τους. Μετά τις αρχικές συζητήσεις που φέρεται ότι πραγματοποίησαν τα τραπεζικά επιτελεία στην Alpha Bank για την Alpha Asset Management και την Αlpha Finance και η Emporiki Bank με την Amundi και για τις οποίες ακούγεται ότι σχεδιάζεται να εντάξουν τις δραστηριότητες των ΑΕΔΑΚ και των ΑΕΠΕΥ μέσα σε κοινά σχήματα,αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες.
Τράπεζες: Συγχωνεύσεις και απορροφήσεις θυγατρικών

Κινήσεις
Στον όμιλο της Εθνικής , η Εθνική Χρηματιστηριακή και η Eθνική Asset Management έχει προταθεί να λειτουργήσουν με κοινές επενδυτικές επιτροπές, λογιστήρια, μηχανογραφήσεις και εσωτερικούς ελέγχους, ενώ αντίστοιχες κινήσεις εκτιμάται ότι μπορεί να γίνουν στην Eurobank, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην ΑΤΕ. Βεβαίως, αυτά βρίσκονται σε αρχική φάση συζητήσεων και ίσως τελικά να μην υπάρξουν αλλαγές πριν από το 2011. Η φιλοσοφία για την πραγματοποίηση των αλλαγών αυτών είναι δύο βασικοί ακόμα λόγοι.

Ο πρώτος είναι ότι εκτός των οικονομιών κλίμακος σε μία περίοδο «ισχνών αγελάδων» τόσο για την βιομηχανία των συλλογικών επενδύσεων όσο και για τις χρηματιστηριακές σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι τράπεζες φιλοδοξούν, αν περάσουν τα stress tests , να διεκδικήσουν σημαντικό ρόλο στην διαχείριση διαθεσίμων των Ασφαλιστικών Ταμείων και τα ενιαία επενδυτικά σχήματα θα έχουν ειδικό ρόλο σ’ αυτό. Tέλος, στην περίπτωση των εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ τραπεζών, δεν θα υπάρχει επαυξημένη γραφειοκρατία στην ενσωμάτωση των τμημάτων στις νέες μετοχικές συνθήκες. Πάντως, η κινητικότητα που υπάρχει στην τραπεζική δραστηριότητα ουσιαστικά έχει «παγώσει» κάθε αλλαγή και οι τράπεζες δίνουν «ραντεβού το Σεπτέμβρη».

Σε τρία επίπεδα
Επί της ουσίας, πολλά στελέχη ΑΕΔΑΚ λειτουργούν πλέον και στα τρία επίπεδα (χρηματιστηριακό, διαχείρισης διαθεσίμων, διαχείριση ατομικών περιουσιών) λόγω της μεγάλης κρίσης που υπάρχει στο χώρο και την έλλειψη ρευστότητας. Επίσης , η συνεργασία με την τμήματα dealing room θα βοηθήσει και στο χώρο επενδύσεων στο λεγόμενο «σταθερό εισόδημα» (fixed income) που είναι απαραίτητο και την διαχείριση διαθεσίμων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Εξοδος από την ύφεση
Σε τέσσερις κινήσεις

Οι διευθυντές διαχείρισης διαθεσίμων στο εξωτερικό που ήταν σε θέση να εφαρμόσουν τις βέλτιστες πρακτικές -από τη διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου μέχρι τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση? μπόρεσαν να ξεπεράσουν πιο εύκολα την ύφεση. Στις βέλτιστες πρακτικές συμπεριλαμβάνονται:

Ρευστότητα: Διαφοροποίηση των πόρων χρηματοδότησης, διασπορά της λήξης του μακροπρόθεσμου χρέους, θέσπιση αποτελεσματικών προβλέψεων ταμειακών ροών, συμπεριλαμβάνοντας και ανάλυση χειρότερου σεναρίου (worst case scenario) και ενίσχυση της διαχείρισης ταμειακών διαθεσίμων και κεφαλαίου κίνησης για την καλύτερη αξιοποίηση της υπάρχουσας ρευστότητας.

Τραπεζικές σχέσεις: Πρέπει να είναι επωφελείς και για τα δύο μέρη, ώστε να εξασφαλίζουν τη δέσμευση. Απαιτείται μέτρηση της αξίας με βάση τον πίνακα ισορροπημένης μέτρησης της απόδοσης (balanced scorecard) ώστε και τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη να γνωρίζουν πού στέκονται.

Κίνδυνος αντισυμβαλλομένου: Δεν αφορά μόνο το κλείσιμο τραπεζών, αλλά και τη δυνατότητα να παγώσουν οι πληρωμές ή να διακοπεί η πρόσβαση σε δανεισμό. Απαιτείται ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο για προβλήματα όπως τα περιθώρια των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (credit default swap spreads) ? η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας καθυστερεί πολύ.

Κίνδυνος τιμής εμπορεύματος και συναλλαγματικός κίνδυνος: Οι καθιερωμένες τεχνικές αντιστάθμισης κινδύνου δεν λειτουργούν σε μη ορθολογικές αγορές ή αγορές με έλλειψη ρευστότητας. Απαιτείται συνεργασία με την επιχείρηση για καλύτερη κατανόηση των συνιστωσών που προκαλούν την έκθεση σε κινδύνους και συνδυασμός με εις βάθος γνώση των αγορών, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη στρατηγική αντιστάθμισης.

Ερευνα της PriceWaterhouse Coopers σε δείγμα 600 διευθυντών
Ο σημαντικός ρόλος της διαχείρισης διαθεσίμων

Ιδιαίτερη σημασία στα τμήματα διαχείρισης διαθεσίμων στην αντιμετώπιση της κρίσης δίνει η τελευταία έκθεση της PriceWaterhouse Coopers. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα μήματα διαχείρισης διαθεσίμων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιβίωση των εταιρειών κατά την ύφεση.

Όμως, παρά, την επιτυχία τους στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, λιγότερο από το 20% των εταιρειών έχει αυξήσει τις δαπάνες για τα τμήματα αυτά. Σύμφωνα με την πρόσφατη παγκόσμια έρευνα της PricewaterhouseCoopers (PwC) - «The PwC Global Treasury Survey 2010: Can the crisis make treasury stronger», η οποία διεξήχθη σε δείγμα 600 διευθυντών διαχείρισης διαθεσίμων παγκοσμίως, ο σημαντικός ρόλος που είχαν οι ομάδες διαχείρισης διαθεσίμων στην αντιμετώπιση του καταστροφικού αντίκτυπου της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τις τοποθέτησε στην ημερήσια διάταξη των διοικητικών συμβουλίων.

Εντούτοις, υπάρχει σοβαρός προβληματισμός ότι οι εταιρείες δεν έχουν διδαχθεί από την κρίση, καθώς πάνω από το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναφέρουν ότι τα κονδύλια των τμημάτων αυτών δεν έχουν αυξηθεί. «Η πρόκληση για τους διευθυντές διαχείρισης διαθεσίμων είναι να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που δημιούργησε η οικονομική κρίση για να αυξήσουν την επιρροή τους μέσα στις εταιρείες τους», δήλωσε ο επικεφαλής συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης διαθεσίμων της PwC, Sebastian Di Paola. Η οικονομική κρίση αποτέλεσε την πιο αμείλικτη δοκιμασία για τις ομάδες διαχείρισης διαθεσίμων, καθώς έπρεπε να καταπολεμήσουν τον αντίκτυπο στη χρηματοδότηση, την αστάθεια των τιμών εμπορευμάτων και τον κίνδυνο του αντισυμβαλλομένου.

Περίπου το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο ουσιαστικός ρόλος τους στη διαχείριση του αντίκτυπου της κρίσης είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν μεγαλύτερη προσοχή από τα διοικητικά συμβούλια, ενώ πάνω από το 60% θεωρεί ότι ενισχύει τη φήμη τους ως τμήμα που προσθέτει αξία στην επιχείρηση. «Τα τμήματα διαχείρισης διαθεσίμων ήταν πάντα μικρά, με λίγους ανθρώπινους πόρους και υποτιμημένη αξία. Η κρίση έδειξε ότι οι συνέπειες αυτής της νοοτροπίας μπορεί να είναι καταστροφικές», πρόσθεσε ο Κυριάκος Ανδρέου, Partner της PwC στην Ελλάδα και Επικεφαλής του τμήματος παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

«Οι εταιρείες πρέπει να διδαχθούν από την κρίση. Όσο οι πιέσεις για ρευστότητα και η αστάθεια της αγοράς είναι ακόμη νωπές στο μυαλό των Διευθυνόντων Συμβούλων και Οικονομικών Διευθυντών, είναι η καλύτερη στιγμή να πιέσουμε για επαρκείς πόρους, ώστε τα τμήματα διαθεσίμων να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις βέλτιστες πρακτικές».

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΔΑχΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ; ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ; ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ;

Πρέπει να διαβάσουν τα λόγια που είπε ο Χριστός στον Πιλάτο: ...αν δεν σου είχε δοθεί άνωθεν δεν θα είχες καμία εξουσία επάνω μου!!!

Πρέπει επίσης να διαβάσουν τα λόγια που είπε ο Χριστός γιαυτούς που θα σου πάρουν το παλτό...δώσε τους και το σακκάκι και να σε πάνε τσάμπα ενα μίλι, εσύ πήγαινε μαζί τους άλλο ένα.. κι άσε τους σε μένα, όταν έρθει η ώρα!!!

Αυτή την ευλογημένη ώρα περιμένουμε όλοι για να ξεφύγουμε από την αδικία και την κακία μερικών διαβολοκρατούμενων ανθρωποειδών.