Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Έκαναν φτερά 150.000 ευρώ

Εξαφανισμένος είναι από την περασμένη Παρασκευή ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Ο εσωτερικός έλεγχος έδειξε έλλειμμα 150.000 ευρώ και το πόρισμα βρίσκεται, ήδη, στα χέρια της Αστυνομίας.

Κάτοικοι των Νέων Στύρων είχαν εκφράσει ανησυχία σε σχέση με τις συντάξεις, αλλά και γενικότερα για τις συναλλαγές τους με το υποκατάστημα. Οι υποψίες οδήγησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία κατέδειξε λογιστική διαφορά 150.000 ευρώ.

Το πόρισμα του ελέγχου, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 23 Ιουλίου, κοινοποιήθηκε, την επόμενη ημέρα, και στον αστυνομικό διευθυντή Ευβοίας, ταξίαρχο Βασίλη Αντζά, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε προφορικά τον εισαγγελέα Χαλκίδας.

Το πρόσωπο - «κλειδί» της υπόθεσης, συμφώνα με την Αστυνομία, είναι ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ στα Νέα Στύρα, ο οποίος δεν πήγε στην υπηρεσία του ούτε την Παρασκευή, 23 Ιουλίου -δηλαδή την ημέρα που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος- ούτε, όμως, και τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, με αποτέλεσμα όλες υποψίες να στραφούν στο πρόσωπό του.

Η δήμαρχος Στυρέων, Σοφία Μούτσου, μιλώντας στη zougla.gr, έκανε λόγο για υπεξαίρεση, μια και τις τελευταίες ημέρες είχε δεχθεί αρκετές καταγγελίες από κατοίκους, που ανέφεραν πλαστογραφίες σε έγγραφα των λογαριασμών τους στο ταμιευτήριο της υπηρεσίας. Άλλοι κατήγγειλαν, ήδη, ότι έλειπαν χρήματα από το λογαριασμό τους, με υπογραφή του προϊσταμένου, Χρήστου Μύτα.