Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Οι Ελληνες λένε "οχι" στην καζινοποίηση της χώρας

Εντονη αντίθεση στην «καζινοποίηση» της χώρας που επιχειρεί η κυβέρνηση εκφράζει η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας πολιτικών και κοινωνικών ερευνών VPRC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο για λογαριασμό της Κίνησης Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων, η πλειοψηφία (77%) του δείγματος δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση 50.000 ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, όπως είναι οι «κουλοχέρηδες» και τα «φρουτάκια» σε χιλιάδες σημεία της ελληνικής επικράτειας, αφού το 86% των πολιτών υποστηρίζει ότι «καλλιεργούν» μια σοβαρή εξάρτηση.

Μεταξύ άλλων, ένας μεγάλος αριθμός των ερωτηθέντων (74%) ισχυρίζεται ότι.........

............αυξάνουν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (92%) θεωρεί ότι μειώνουν το οικογενειακό εισόδημα καθώς και το 58% σημειώνει ότι εξοικειώνουν όλους τους πολίτες με τα τυχερά παιχνίδια.

Άξιο λόγου είναι ότι περίπου 3.710.711 πολίτες δαπανούν κάθε μήνα χρήματα σε τυχερά παιχνίδια, δηλαδή το 42% των Ελλήνων πολιτών ξοδεύει κατά άτομο 94 ευρώ μηνιαίως.
Ωστόσο, ο μηνιαίος τζίρος των τυχερών παιχνιδιών «αγγίζει» τα 348.287.334 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι σχεδόν ένας στους δέκα ερωτηθέντες παρουσιάζει ενδείξεις εξάρτησης στα τυχερά παιχνίδια, ενώ το 20% έχει αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα στο άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον.