Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πολιτική επιστράτευση των απεργών με απόφαση του πρωθυπουργού

Εντός της ημέρας αναμένεται να επιδοθούν τα φύλλα πορείας στους ιδιοκτήτες και στους οδηγούς Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης και Βυτιοφόρων, μετά την πολιτική επιστράτευσή τους και την επίταξη των οχημάτων, που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απεργοί θα έχουν σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών.

Η κυβέρνηση επικαλείται σοβαρή διαταραχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας από την παρατεινόμενη απεργία και σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, λόγω της έλλειψης επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών με καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα.

«Μόλις έρθουν τα φύλλα πορείας θα δούμε τί θα κάνουμε, άμα όλα είναι εντάξει θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν θα πάμε τον κόσμο στη φυλακή».....

.....δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βυτιοφόρων Μεταφορών Υγρών Καυσίμων Δημόσιας Χρήσης Γιώργος Τσάμος.

«Η αγορά είναι στεγνή από καύσιμα», τόνισε επίσης στον ΑΝΤ1 ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Δημήτρης Μακρυβέλιος και απηύθυνε έκκληση στους απεργούς να επιτρέψουν στα Ιδιωτικής Χρήσεως Βυτιοφόρα να φορτώνουν καύσιμα από τα διυλιστήρια.

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα ζει περίοδο εκτάκτου ανάγκης», υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Δεν δόθηκε χρόνος για διάλογο, οι φορείς όπως και οι πολίτες βρίσκονται σε δυσπραγία και ήταν επόμενο να υπάρξει τριβή», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν γιατί έτσι θα πέσουν οι τιμές και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Η κυβέρνηση όπως έστρωσε θα κοιμηθεί, δεν έκανε ειλικρινή διάλογο και τώρα σπεύδει με ακραία μέσα να λύσει μια ακραία κατάσταση που η ίδια δημιούργησε», δήλωσε ο τομεάρχης Μεταφορών της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης.

«Η κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι το μόνο που της απομένει να κάνει, είναι το άνοιγμα των τόπων εξορίας», σχολίασε το ΚΚΕ. Ο ΛΑΟΣ αναρωτήθηκε εάν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια του διαλόγου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κλιμάκωση του Ιουλιανού πραξικοπήματος.