Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν με πυραύλους πολλαπλούς στόχους την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να βρει το θάνατο και οκτώ να τραυματιστούν, σύμφωνα με αξιωματούχους και ιατρικές πηγές. Οι επιδρομές αποτέλεσαν αντίποινα για την εκτόξευση, από Παλαιστίνιους μαχητές, μιας ρουκέτας εναντίον της πόλης Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ.

Ένας μαχητής της Χαμάς, 22 ετών, σκοτώθηκε από πύραυλο που έπληξε οχηματοπομπή κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων Μαγκάζι, ανέφερε αξιωματούχος της ισλαμιστικής παράταξης, χωρίς να διευκρινίσει το σκοπό της οχηματοπομπής.

Ισραηλινά μαχητικά έριξαν επίσης τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους εναντίον κτιρίων που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες ασφαλείας του κινήματος της Χαμάς, τραυματίζοντας οκτώ άτομα, αρκετά σοβαρά, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στη Γάζα, Μοαουίγια Χασάνεϊν.

Πρόκειται για κτίρια που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς πριν η Φάταχ εκδιωχθεί από τη Λωρίδα της Γάζας το 2007.

Σε ένα προληπτικό μέτρο για το ενδεχόμενο νέων βομβαρδισμών, η Χαμάς διέταξε την εκκένωση του προσωπικού ασφαλείας από τα κτίρια, ανέφερε πηγή του Ισλαμιστικού κινήματος.

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν επίσης υπόγειες στοές που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά αγαθών από την Αίγυπτο στη Λωρίδα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, κατά αυτόπτες.