Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ξάδερφος του Τσοχατζόπουλου ο ιδρυτής της off shore Τροκάσο

Iδρυτής της off shore εταιρίας Τροκάσο φαίνεται πως είναι ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζίβρας σύμφωνα με τον Γιώργο Γκρόζο, επικεφαλή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες.

Επιπλέον, στην Τροκάσο άνηκε και το σπίτι του πρώην υπουργού Άμυνας στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και σχετίζεται με συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιος Γαβριηλίδης, υποστήριξε ότι δικαιούχος της off shore Ρασσαντέλ είναι η Μονή Βατοπεδίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως......

.....ο κ. Γαβριηλίδης ισχυρίστηκε ότι δε σημειώθηκε ένδειξη χειραγώγησης των μετοχών ΟΤΕ και MIG, την περίοδο που πραγματοποιήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Συνεχίζεται ο φορολογικές έλεγχος για τις 60 εταιρίες που θεωρούνται να σχετίζονται με τη Μονή Βατοπεδίου ανέφερε ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος προσθέτοντας πως θα κάνουν εκτίμηση των ανταλλάξιμων ακινήτων με βάση την αντικειμενική τους αξία.