Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Καύσωνας το Σαββατοκύριακο

Στα ύψη θα σκαρφαλώσει σήμερα αλλά και την Κυριακή ο υδράργυρος. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας και τα 7 μποφόρ.

Σήμερα η θερμοκρασία θα αγγίξει κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως και 39 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Τον Δεκαπενταύγουστο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός. Ωστόσο, τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά εντάσεως 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην ηπειρωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια θα αγγίξει τους 40.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι μονάδες υγείας που ανήκουν στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ αυτών το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες ενόψει των επερχόμενων υψηλών θερμοκρασιών που πρόκειται να αγγίξουν τα όρια του καύσωνα.

Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι έτοιμα να υποδεχτούν άτομα σε συγκεκριμένους κλιματιζόμενους χώρους.

Επίσης έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περίθαλψη των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού (ηλικιωμένοι, βρέφη, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, με καρδιακά νοσήματα κ.λ.π.) από τους κινδύνους του καύσωνα.