Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Δεν υποχωρεί στις απειλές του Ισραήλ ο Λίβανος

Την άρνησή του να υποχωρήσει στις απειλές του Ισραήλ, ότι θα αναχαιτίσει ένα σκάφος ανθρωπιστικής βοήθειας, στο οποίο θα επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιες ακτιβίστριες και το οποίο ετοιμάζεται να αναχωρήσει την Κυριακή από το Λίβανο για την Κύπρο, εξέφρασε ο Λίβανος, μέσω του υπουργού μεταφορών της χώρας.

«Δεν λαμβάνουμε υπόψη τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του Μπάρακ (Εχούντ Μπάρακ, Ισραηλινού υπουργού Άμυνας) και όλα αυτά που λέει λίγο μας ενδιαφέρουν», δήλωσε ο Γκάζι Αρίντι τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Συνεχίζουμε να ασκούμε την κυριαρχία μας στο έδαφος μας και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις που κρίνουμε κατάλληλες», είπε ο υπουργός.

Ένα σκάφος ανθρωπιστικής βοήθειας, στο οποίο θα επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιες ακτιβίστριες αποφασισμένες να σπάσουν από τη θάλασσα τον αποκλεισμό που επιβάλλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, θα αναχωρήσει την Κυριακή από το Λίβανο για την Κύπρο, ανακοίνωσε χθες η διοργανώτρια της αποστολής.

Ωστόσο ο Λιβανέζος υπουργός διευκρίνισε πως οι κυπριακές αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει στο σκάφος την άδεια να «δέσει» στην Κύπρο ή να περάσει από τα χωρικά ύδατά της προκειμένου να μεταβεί στη Γάζα.

Η κυπριακή κυβέρνηση υπενθύμισε την Παρασκευή ανακοίνωσή της πως η απαγόρευση μετάβασης στον παλαιστινιακό θύλακο από τα κυπριακά λιμάνια εξακολουθεί να ισχύει.