Περιορισμένος εμφανίζεται να είναι ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έλαβαν δάνειο από τις τράπεζες με την εγγύηση του ΤΕΜΠΕ για την ένταξή τους στο πρόγραμμα κάλυψης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και κάλυψης δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου ότι η χαμηλή συμμετοχή στα δυο προγράμματα οφείλεται στην αυστηρή αξιολόγηση εκ μέρους των τραπεζών.
Από τα στατιστικά στοιχεία του ΤΕΜΠΜΕ, μέχρι τις 13 Αυγούστου 2010, προκύπτει ότι έχουν δοθεί 193 δάνεια (46 για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και 147 για κάλυψη δαπανών πρώτων υλών) και το ύψος των δανείων και για τα δύο προγράμματα ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Για το πρόγραμμα της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας τα δάνεια ανέρχονται στο ύψος του 1,3 εκατ. ευρώ και για τις πρώτες ύλες στα 10,3 εκατ, ευρώ. O πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ κ. Αλ. Παπαρσένος δήλωσε ότι από Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, θα αρχίσει να κινείται με μεγαλύτερες ταχύτητες τουλάχιστον το πρόγραμμα που αφορά στις πρώτες ύλες μια και αυτό το πρόγραμμα θα τρέχει μέχρι τον Αύγουστο του 2011. Το πρόγραμμα για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κλείνει φέτος τον Οκτώβριο. Είχε προϋπολογιστεί ότι μέσω του καθενός από τα δύο προγράμματα θα διατίθεντο από το ΤΕΜΠΜΕ εγγυήσεις ύψους 1 δισ ευρώ και δάνεια ύψους 1,25 δισ ευρώ.
Τα περισσότερα δάνεια για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα εγκρίθηκαν από την T BANK (527.646,49 ευρώ), ακολουθούν η Εθνική, η PROBANK, η Κύπρου, η ALPΗA, η Πειραιώς και τελευταία είναι στη λίστα η EFG EUROBANK. Τα περισσότερα δάνεια για κάλυψης δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών έδωσε η ΑLPHA (2.223.536,18 ευρώ) και ακολουθούν η Εθνική, η PROBANK, η T BANK, η Κύπρου, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, η Αττικής, η FBB-ΠΡΩΤΗ Επιχειρηματική τράπεζα, η EFG EUROBANK, η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Σερρών και τελευταία στη λίστα είναι η MARFIN Εγνατία Τράπεζα.