Το ποσό των 600.000 ευρώ απαιτείται για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του έργου του επαναπλημμυρισμού της λίμνης Μουριάς, στην Ηλεία. Τη μελέτη του έργου έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μέχρι σήμερα, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στις διαδικασίες για την περαιτέρω χρηματοδότηση του έργου.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση χώρου με υπολογιστές, προκειμένου οι επισκέπτες να ενημερώνονται για την αναγκαιότητα της αναγέννησης της λίμνης, πώς αυτό έγινε εφικτό, και τι σημαίνει για το φυσικό περιβάλλον. Το κάποτε άνυδρο τοπίο προβλέπεται να μετατραπεί σε τουριστικό πόλο έλξης.
Κατά την πρώτη φάση του έργου, από πλευράς πανεπιστημίου, συμμετείχε ομάδα από τα τμήματα Γεωλογίας και Βιολογίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Νέου Ερευνητικού Προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.
Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής είχε αναπτυχθεί υδρόβια βλάστηση και είχαν εμφανιστεί λιβελούλες, έντομα που είναι υπό εξαφάνιση και έρχονται σε τέτοιες περιοχές με ανοιχτές επιφάνειες νερού. Σύμφωνα με τη μελέτη, το νερό που υπάρχει στον υδροφόρο ορίζοντα σε 2,5 μέτρα βάθος δεν είναι γλυκό αλλά υφάλμυρο.