Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προανήγγειλαν η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, που αντιδρούν στα επώδυνα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεδριάζει στα γραφεία, με θέμα «τη συνέχιση της απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με άμεση κλιμάκωση των αγώνων».

Παράλληλα, ακινητοποιημένα στο λιμάνι του Πειραιά, θα παραμείνουν και πάλι στις 26 Απριλίου, όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε την κάθοδο των Ελλήνων ναυτικών σε 24ωρη απεργία, με κύριο αίτημα τη μη άρση του καμποτάζ.

Επίσης, η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη απεργία το Σάββατο 1η Μαΐου, για όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, συμμετέχοντας στη γενική εργατική απεργία της Πρωτομαγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΝΟ τονίζει ότι «απορρίπτει στο σύνολό τους τις εξαγγελίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού και ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνιστούν την πρώτη απάντηση των Ελλήνων ναυτικών στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται».

Επίσης, χειρόφρενο τραβάνε την Τρίτη από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω στάσης εργασίας για τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσει ο προαστιακός.