Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Τζάμπα πανικό προκάλεσε ο Π.Ο.Υ. Μήπως ήθελε να πετύχει και κάτι άλλο;

Τριήμερη συνάντηση 29 ειδικών πραγματοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) στη Γενεύη, με σκοπό την εξέταση του χειρισμού της πανδημίας της γρίπης Η1Ν1.

«Θέλουμε να μάθουμε τι λειτούργησε καλά, τι ήταν λάθος και το γιατί. Θέλουμε να μάθουμε τι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα και με ποιον τρόπο» είπε η γενική διευθύντρια του Π.Ο.Υ., Μάργκαρετ Τσαν.

Αρκετοί είναι εκείνοι που επικρίνουν τον Οργανισμό ότι προκάλεσε πανικό για το νέο ιό, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ήπιας μορφής και προσέβαλε λιγότερους ανθρώπους από όσους είχε αρχικά εκτιμηθεί, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων, τα οποία δεν θα χρησιμοποιηθούν.

Πάντως, αξιωματούχοι του Π.Ο.Υ. υποστηρίζουν πως έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, όταν ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται, αφού κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει πώς θα εξελισσόταν η κατάσταση.

Μέσα σε 40 χρόνια, έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία γρίπης των χοίρων 17.700 άνθρωποι σε περισσότερες από 200 χώρες. Περίπου 250.000 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν εξαιτίας της εποχικής γρίπης.

Πάντως τζάμπα πανικό προκάλεσε ο Π.Ο.Υ. Μήπως ήθελε να πετύχει και κάτι άλλο;