Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πυρκαγιά σε παλιό εργοστάσιο στα Χανιά

Συναγερμός σήμανε νωρίς το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο πρώην εργοστάσιο της ΑΒΕΑ, στη συνοικία της Νέας Χώρας Χανίων.

Στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της πόλης στο σύνολό τους, καθώς στον χώρο, από την ώρα που έκλεισε το εργοστάσιο, υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά, ενώ σε κοντινή απόσταση λειτουργούν παιδικός σταθμός και σχολικό συγκρότημα.

Εκτός από τον περιορισμό της φωτιάς, οι πυροσβέστες εστίασαν στη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, ώστε να μην επεκταθεί στο σχολικό συγκρότημα και στις κοντινές κατοικίες. Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο καθώς, εκτός από τις φλόγες, είχαν να δώσουν μάχη και με τους πυκνούς καπνούς, που είχαν δημιουργήσει πυκνό νέφος ορατό από πολύ μεγάλη απόσταση.

Η εστία της πυρκαγιάς ήταν στις παλιές αποθήκες που επί χρόνια δεν χρησιμοποιούνται, αλλά περιείχαν πολλά βαρέλια και ο κίνδυνος έκρηξης ήταν μεγάλος. Από τη φωτιά κατέρρευσε η οροφή της αποθήκης.

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε εκτός του κτιρίου της παλιάς αποθήκης και παλιά εργοστασιακά μηχανήματα που προορίζονταν για μουσειακή αξιοποίηση, καθώς και ένα παλιό Ι.Χ που βρισκόταν μέσα στην αποθήκη.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς η Πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση, ενώ η Δημοτική Αστυνομία ασφάλισε τον χώρο για την αποφυγή ατυχήματος.