Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη την προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

«Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα. Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν, είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της ΕΕ, είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία. Τόνισε δε, ότι και σήμερα «η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού και την ομαλή πορεία της οικονομίας και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ελληνες, από τα ακόμα μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμα χειρότερα, από τη δυσκολία δανεισμού».

«Δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι εταίροι μας θα συνδράμουν αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι, που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά, αλλά και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στην αγορά, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα.