Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ερώτηση έκανε ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Δημ. Καρύδης για τις υποχρεώσεις του υπουργείου πολιτισμού πρός τον Δήμο Πειραιά και την ΔΕΠΑΠ

Ο Δημήτρης Καρύδης δίκαια εξελέγη πρώτος βουλευτής από τους Πειραιώτες. Είναι σε κάθε βήμα δίπλα τους και κοντά σε οτιδήποτε αφορά τον Πειραιά και τους Πειραιώτες.

Ο βουλευτής έκανε μιά νέα σημαντική ερώτηση πρός τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο. Στο δελτίο τύπου που έστειλε αναφέρονται τα εξής:

Από το 1994 μέχρι τέλους του 2009, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Πειραιά και της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά (ΚΟΔΕΠΑΠ) , υπεγράφησαν και εφαρμόσθηκαν διαδοχικές Προγραμματικές Συμβάσεις με αντικείμενο την ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων στον Πειραιά και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

Οι Προγραμματικές Συμβάσεις προέβλεπαν την αμοιβαία οικονομική στήριξη των δράσεων της δημοτικής επιχείρησης από τον Δήμο και από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ενώ ο Δήμος Πειραιά ανταποκρίθηκε, μέχρι σήμερα ολοσχερώς, στις υποχρεώσεις του που προκύπτουν από την Σύμβαση, αντίθετα το Υπουργείο Πολιτισμού για την περίοδο 2006-2009 δεν έχει σεβαστεί τις συμβατικές του δεσμεύσεις και δεν έχει καταβάλει τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση ποσά.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Πολιτισμού και.....

........Τουρισμού οφείλει το ποσό των 1.327.629 €, για την ως άνω περίοδο (2006 : 277.629, 2007: 350.000, 2008: 350.000, 2008: 350. 000, 2009 : 350.000 ).

Η ασυνέπεια αυτή του Υπουργείου, να μην ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις, έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΟΔΕΠΑΠ) του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι υλοποιούσαν τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης, να είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους αλλά και για την λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης και γενικότερα του Δήμου.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός.

1. Προτίθεται το Υπουργείο να ανταποκριθεί στις συμβατικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στον Δήμο Πειραιά και το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Επιχείρησης, καταβάλλοντας το οφειλόμενο ποσό του 1.327.629 €;

2. Δεδομένου ότι η Προγραμματική Σύμβαση έχει λήξει στο τέλος του 2009 και οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση είναι απλήρωτοι, πότε συγκεκριμένα θα καταβάλει το σύνολο ή μεγάλο μέρος της ως άνω οφειλής ;


Ο Ερωτών Βουλευτής


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ