Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Σχόλια Διαμαντοπούλου για το πολυνομοσχέδιο

Μια πολύ καλή πρώτη κίνηση και όχι τομή χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο για το Νέο Σχολείο η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Το νομοσχέδιο αφορά στο σχολείο και τη λειτουργία του, ενώ η ΟΛΜΕ μεταφέρει το πρόβλημα στις προσλήψεις και στους ωρομίσθιους» πρόσθεσε η υπουργός, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίκαιο για τον εκπαιδευτικό.

«Θα υπάρχει πλέον αξιολόγηση αλλά και πολύ αυστηρός έλεγχος με τις μετεγγραφές», τόνισε και πρόσθεσε ότι όλοι οι νέοι εκπαιδευτικοί θα προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ και με μοριοδότηση, βάσει προϋπηρεσίας, ενώ θα υπάρχουν πλέον και οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί.

Όσον αφορά στην κατάργηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι δεν «μπορούσαμε να έχουμε κενές 20.000 θέσεις και να σπρώχνουμε τα παιδιά σε άλλες κατευθύνσεις, όπως σε ιδιωτικά κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού». «Εφόσον δεν έχει αποτέλεσμα η κατάργηση του 10, τότε θα πρέπει να κατευθυνθούμε στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ», κατέληξε η υπουργός.