Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Φονικές βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Σε 56 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις επτά εκρήξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή σε σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Οκτώ ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν από βόμβες στο σουνιτικό δυτικό Ιράκ.

Επτά εκρήξεις, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έπληξαν διάφορες περιοχές της ιρακινής πρωτεύουσας την ώρα της προσευχής, κυρίως κοντά σε σιιτικά τεμένη και μία αγορά, ανέφερε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 112.

«Στόχος ήταν στη μεγάλη πλειοψηφία τους προσκυνητές. Πρόκειται για αντίποινα για τις απώλειες που υπέστη η Αλ Κάϊντα»,δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Βαγδάτη, ποστράτηγος Κασίμ αλ Μουσάουι.

«Αναμένουμε να συνεχιστούν τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Μερικές ώρες νωρίτερα επτά μέλη μίας οικογένειας σκοτώθηκαν σε μία σειρά εκρήξεων στην Χαλτίγια, στη δυτική επαρχία Ανμπάρ. Σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός που προσπάθησε να εξουδετερώσει μία βόμβα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή δύο ηγετικά στελέχη της Αλ Κάϊντα στο Ιράκ,σκοτώθηκαν σε επίθεση σε αγροτική περιοχή βορειοδυτικά της Βαγδάτης από ιρακινές και αμερικανικές δυνάμεις.