Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Βρέθηκε η κεντρική γιάφκα του Ε.Α

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται το πλήρες οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα που εντοπίστηκε το βραδύ της Δευτέρας σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, δίπλα στη Σχολή Ευελπιδων.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για την κεντρική γιάφκα των νεοτρομοκρατών, καθώς βρήκαν καλάσνικοφ, σφαίρες, χειροβομβίδες, έτοιμους εκρηκτικούς μηχανισμούς και το R-P-G, με το οποίο η οργάνωση είχε χτυπήσει την αμερικανική πρεσβεία.

Το διαμέρισμα της οδού Αιγίνης ήταν νοικιασμένο στο όνομα Γριβοκωστόπουλος, που χρησιμοποιούσε, με πλαστή ταυτότητα ο Επαναστατικός Αγώνας.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εισήλθαν στο διαμέρισμα, είδαν τα ευρήματα και εξήλθαν αμέσως, προκειμένου να εκκενωθεί προληπτικά η πολυκατοικία και εν συνεχεία οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών να μπουν με ασφάλεια και να συλλέξουν τα όπλα που βρίσκονται μέσα, καθώς ανάμεσα στον οπλισμό (καλάσνικοφ ΑΚ-47 και ΜΡ5) περιλαμβάνονταν και άρτιας κατασκευής βόμβες. Εντός του διαμερίσματος βρέθηκαν σφαίρες, χειροβομβίδες, αντιαρματικά βλήματα, αλλά και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ωστόσο, σε εξέλιξη είναι η βαλλιστική εξέταση που θα δείξει εάν ο οπλισμός έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιθέσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι «φθάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες χάρη στην αναδιάρθρωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και την εμπειρία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».