Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Εξελίξεις στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο αυτοκίνητο ενός εκ των συλληφθέντων, που εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν όπλα, μεγάλο χρηματικό ποσό, δύο σκληροί δίσκοι με όλες τις προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα και δύο προσχέδια προκηρύξεων.

Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις νέες έρευνες της αστυνομίας.

Σε εξέλιξη είναι, την ίδια ώρα, και η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε μονοκατοικία στην Κυψέλη. Αποκλεισμένη είναι η γύρω περιοχή, ενώ δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής όπλα.

Εν τω μεταξύ, προφυλακίσθηκαν οι Νίκος Μαζιώτης, η Παναγιώτα Ρούπα και ο Σαράντος Νικητόπουλος, που κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Σήμερα απολογούνται οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

Ενώπιων του ειδικού εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», θα βρεθούν σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες στην Καλλιθέα και τη Μήλο. Κατείχαν κροτίδες με πυρίτιδα παρόμοια με αυτή που είχαν χρησιμοποιήσει οι «Πυρήνες» σε τουλάχιστον τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς.